Zuiderkroon wordt parel van het Antwerpse Zuid

Zuiderkroon wordt parel van het Antwerpse Zuid

Unieke eventlocatie gaat voor maximaal comfort en ultieme beleving 

“State of the art en met internationale allure”, dat moet en zal de vernieuwde Zuiderkroon worden, zo zegt Geert Allaert, CEO van Music Hall, dat ook eigenaar en uitbater van de eventlocatie is. Het beste licht en geluidnieuwe stoelenanimatie zodra je binnenstapt in de foyer, een samenwerking met Stadsbrouwerij ’t Pakhuis…een bezoek aan de Zuiderkroon wordt een sensationele ervaring. Een op maat gemaakte app zal er bovendien voor zorgen dat bezoekers hun volledige avond digitaal kunnen plannen, van het reserveren van een parkingplaats tot de bestelling van een drankje.  

De heraanleg van het Antwerpse Zuid en de afwerking van de grote ondergrondse parking recht voor de deur van de Zuiderkroon, geven de ambitieuze plannen een stevige, frisse wind in de zeilen. De vernieuwde Zuiderkroon, die plaats zal bieden aan ruim 1000 mensen en inzet op maximaal comfort en een ultieme beleving voor de bezoekers, opent dit najaar al de deuren en  verrijkt Antwerpen met een exceptionele eventlocatie en een uniek belevingstheater

“De Zuiderkroon was de laatste 5 jaar voorbehouden voor de ondernemerswereld, omdat we kampten met een enorm gebrek aan parking”, verklaart Geert Allaert in Gazet van Antwerpen. “Daarom hebben we gewacht op de komst van de nieuwe ondergrondse parking aan de Vlaamsekaai. De parking opent in augustus, twee jaar later dan voorzien. Vanaf dan hebben we tweeduizend parkeerplaatsen op 10 meter van de deur.” 

“Vergeet wat u vroeger zag in De Zuiderkroon of andere Antwerpse zalen, want er komt een heel ander concept. Shows als een kijkkast, die laten we, met alle respect overigens, aan het ‘gewone’ theater. We opteren voor belevingstheater, met animatie zodra het publiek binnenstapt. Het thema van de voorstelling wordt telkens doorgetrokken in het hele gebouw. Dat begint met de gigantische glaspartij in de inkomhal. Daar gaan we werken met mapping: bewegende beelden, die we van binnenuit projecteren. De grote foyer kleden we telkens anders in, passend bij de sfeer van elke productie. Naast beleving is comfort cruciaal. In de compleet vernieuwde zaal zal ruimte zijn voor duizend mensen. Met nieuwe stoelen, veel comfortabeler dan de gebruikelijke theaterzitjes. Aan licht en geluid besteden we extra aandacht. En het decor trekken we door in de zaal, waardoor het publiek zich veel meer betrokken voelt.”

“Comfort is cruciaal en moet al van thuis beginnen”, gaat Allaert verder. “Daarvoor lanceren we een app, waar de bezoeker van de Zuiderkroon zijn hele traject mee kan bepalen. De parking inrijden via cameraherkenning, menu boeken, pauzedrankjes reserveren: alles kan op voorhand. Bovendien zorgt de samenwerking met Stadsbrouwerij ’t Pakhuis, dat met een 20 meter lange muur grenst aan de Zuiderkroon, ervoor dat we arrangementen kunnen aanbieden om onze voorstellingen te combineren met gezellig en stressloos eten. “Collega’s kunnen ook in de Zuiderkoon terecht met hun producties, want we willen voor een divers aanbod gaan. Zelf plannen we vooral locatieprojecten, op maat van de zaal. Voorstellingen die alleen in Antwerpen te zien zijn. Ons aanbod is uniek en daarom zijn we met geen enkel ander theater te vergelijken. Binnenkort maken we bekend welke fantastische producties we volgend seizoen zullen brengen in de nieuwe Zuiderkroon”, besluit een ambitieuze Geert Allaert.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.