Zondag 15 januari première van nijntje op de fiets

Zondag 15 januari première van nijntje op de fiets

Zondag 15 januari gaat de muzikale solovoorstelling nijntje op de fiets in première in de Tuinzaal van het Centraal Museum in Utrecht. De voorstelling wordt gespeeld door actrice en zangeres Femke Hermans in een vrolijk decor waarin de wereld van nijntje, de herkenbare tekeningen van Dick Bruna en animaties op een verrassende manier een rol spelen.

Voorafgaand aan de feestelijke première wordt een speciale voorpremière georganiseerd, waarvoor kaarten te koop zijn via de site van het nijntje museum http://nijntjemuseum.nl/voorstelling/. In de ticketprijs is een kaartje voor een bezoek aan het nijntje museum inbegrepen.

nijntje op de fiets is een muzikale solovoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. Femke Hermans neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die op pad gaat. Ze gaat op de fiets naar het bos, de boerderij, de speeltuin en het strand en ook logeert ze bij opa en oma pluis.

Deze kleinezalenproductie is intiem, laagdrempelig en geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met theater.

Vanaf september 2017 is de voorstelling ook te zien als onderdeel van het Prentenboekjes Festival dat in de Nederlandse theaters speelt.

Femke Hermans is actrice en singer-songwriter. Zij speelde in veel jeugdtheaterproducties, onder andere in Mr Finney en Dribbel van Theater Terra, waarmee ze ook een tour van zes maanden door Noord-Amerika maakte. Bovendien verleende zij haar medewerking aan uiteenlopende commercials en diverse festivals. Voor nijntje op de fiets tekende Femke ook voor muziek en teksten van de liedjes en spel. Hans Thissen is verantwoordelijk voor script en regie, Kors de Waard voor het decorontwerp en Eric Loze voor de uitvoering van het decor.

nijntje op de fiets is de vierde kleinezalenproductie van Klein Amsterdam Producties. De afgelopen jaren maakten zij voorstellingen van de bekende kinderboeken Dikkie Dik en de taart, Ik zou wel een kindje lusten en Gonnie & Vriendjes.

De voorstelling is in samenwerking met Mercis bv tot stand gekomen. Kijk voor meer informatie op www.kleinamsterdamproducties.nl
www.vanaf2.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.