Zo als het klokje thuis tikt is een voorstelling vol herkenning

Zo als het klokje thuis tikt is een voorstelling vol herkenning

 
Zo als het klokje thuis tikt is een nieuwe productie van Stichting Vivendi.  De producties van Stichting Vivendi, voornamelijk gemaakt voor senioren, ouderen en mensen met dementie. Waarmee ze buiten de theaterzalen ook te zien zijn bij verzorgings en bejaardentehuizen. Zo ook met de nieuwste productie Zo als het klokje thuis tikt Dat op 6 maart in première is gegaan.

 Door de terugkomst van Sophie in het kleine dorp Poepjanknor ontslaat er veel geroezemoes. Na het verlies van haar man in de oorlog is ze klaar voor een frisse start. Op haar werk in het ziekenhuis leert ze Greetje kennen, die smoorverliefd is op Klaas. Echter ziet de moeder van Greetje, het liever anders; want twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.

De voorstelling wordt gespeeld door Thomas Kuipers, Astrid Nijssen en Julia Berendse en Met Joep van Leeuwen op de toetsen komen er een berg liedjes voorbij uit de oude doos (de jaren ’50 en ’60) zoals We’ll Meet Again, Droomland en Spiegelbeeld. Door het mooie spel met een lichte verhaallijn zullen de ouderen zich weer even in de jaren ’50 en ’60 voelen en ze hoeven zich zeker niet stil te houden, alle liederen mogen mee gezongen worden. En in de pauze worden ze voorzien van een heerlijke kop soep.

 Aan het decor is duidelijk te zien dat het zo gemaakt is om het ook te gebruiken in  verzorgings en bejaardentehuizen. Simpel maar doeltreffend voor wat het verhaal heeft te vertellen. Al is het voornamelijk gericht op gebruik in verzorgings en bejaardentehuizen, misstaat dit zeker niet in het theater.

 Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op https://www.stichtingvivendi.com/ voor meer informatie. Ze zijn nog steeds te boeken met Zo als het klokje thuis tikt of met een van de andere mooie producties,

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.