ZES TOURNEES VAN MAAS THEATER EN DANS, NEGENPREMIÈRES

ZES TOURNEES VAN MAAS THEATER EN DANS, NEGENPREMIÈRES

In theaterseizoen 2019 / 2020presenteert Maas theater en dans negen premières en toert Maas met zes producties door Nederland en België. Breakdance voor pubers, een boevenavontuur voor kleuters, mindfulness voor kinderen, de theaterversie van Annet Schaaps bestseller Lampje, de eerste grote zaalvoorstelling van René Geerlings en de reprise van Oerol hit Uniform.De officiële aftrap van het nieuwe seizoen is op 27 september met de première van B-BOY(XL).
Maasproducties seizoen 1920
Op vrijdag 27 september 2019 openen we seizoen 2019/2020 officieel met breakdance performance B-BOY (XL). Jolanda Spoelmaakt samen met vijf b-boys een explosieve voorstelling met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten.Van 1 tot en met 3 november is er rondom B-BOY een hiphopweekend in Maaspodium met zeven verschillende hiphopvoorstellingen, een hiphopconferentie, battle exhibitions, dj’s en ruimte om te freestylen.
Op zondag 6 oktober is de première van kleutervoorstelling Boef (4+)te zien in het Maaspodium.Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in Eitje) een spannende whodunit.
Stilte (6+)toert van 30 september t/m 24 november langs klassen en is daarnaast te zien is in het Maaspodium, Rotterdam, en AINSI, Maastricht. In de voorstelling gaat het publiek samen met twee acteurs op zoek naar de stilte. Een meedoe voorstelling waarin de kinderen kijken naar, filosoferen over en ervaren wat stilte is, met als na-programma mindfulness voor kinderen.
Moniek Merkx maakt dit seizoen opnieuw een familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar: Lampje (8-108)gebaseerd op het gelijknamige succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. Een stormachtig avontuur met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere Hallo familie en Liefde. Op zaterdag 14 december is de première in het Maaspodium.
Samen met jeugdtheatergezelschap BonteHond maken we Juffenballet (6+,regie René Geerlings), een bokkig avonturenverhaal waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een zielig liedje. Juffenballet gaat op zondag 26 januari in première in KAF, Almere.
Na het succes van Uniform (XL) van Nastaran Razawi Khorasani op Oerol (2018) gaat de performance nu op tournee in Nederland, met op zaterdag 15 februari de première in het Maaspodium. Een opzwepende dansperformance met volksdans over de kracht van het collectief in een tijdperk van individualisme.

FOTO: ©Noa Verhofstad

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.