Zes kanshebbers voor de publieksprijs Beste Musical en Beste Familiemusical bekend

Zes kanshebbers voor de publieksprijs Beste Musical en Beste Familiemusical bekend

Vandaag is bij de Musical Award Nominatielunch bekend gemaakt welke producties kans maken op de VriendenLoterij publieksprijs Beste Musical en Eventim publieksprijs Beste Familiemusical. De drie musicals die voor de publieksprijs Beste Musical de meeste stemmen hebben gekregen zijn Les Misérables, Grease en Dagboek van een Herdershond. De drie kanshebbers voor de publieksprijs Beste Familiemusical zijn De Kleine Zeemeermin, Kruimeltje de Musical en Assepoester de Musical. 

Het publiek heeft wekenlang kunnen stemmen op de publieksprijzen. Iets waar massaal gebruik van is gemaakt. In willekeurige volgorde hebben Les Misérables, Grease en Dagboek van een Herdershond voor de VriendenLoterij publieksprijs Beste Musical de meeste stemmen gekregen. De meeste stemmen voor de Eventim publieksprijs Beste Familiemusical zijn, in willekeurige volgorde, gegaan naar De Kleine Zeemeermin, Kruimeltje de Musical en Assepoester de Musical. 

Met deze twee extra categorieën voor de Musical Awards, die op 15 mei in het AFAS Circustheater Scheveningen worden uitgereikt, is ook duidelijk geworden dat De Graaf & Cornelissen Entertainment en Albert Verlinde ieder in totaal kans maken op negentien en twaalf awards. 

‘We zijn ontzettend trots,’ laat artistiek directeur Hans Cornelissen van De Graaf & Cornelissen Entertainment weten. ‘Met zijn allen hebben we het afgelopen seizoen fantastische producties gemaakt, waar iedereen keihard en nog steeds heel hard aan werkt. Het is mooi om te zien dat dit beloond wordt met negentien nominaties.’ Ook Albert Verlinde voelt zich dankbaar. ‘Ik vind het geweldig voor de mensen, voor en achter de schermen, die aan deze voorstellingen hebben meegewerkt.  Je werkt altijd in een team. Zonder hen kan een producent niets.’

Op maandag 15 mei presenteren Frits Sissing en Marlijn van Weerdenburg vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen live de uitreiking van de Musical Awards bij de AVROTROS op NPO 1. De uitzending begint om 20.30 uur. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.