ZEP Theaterproducties brengt remix van Shakespeare’s OTHELLO met unieke cast.

ZEP Theaterproducties brengt remix van Shakespeare’s OTHELLO met unieke cast.

Premiere: 30 september 2015, 20.30 uur, Theater Bellevue

Na de successen van Rome en Juli’s posse, Macbeth en MC Shake komt ZEP Theaterproducties in het najaar van 2015 met een nieuwe Shakespeare-bewerking. In samenwerking met niemand minder dan Brainpower versnijdt regisseur Peter Pluymaekers ditmaal de klassieker Othello tot een messcherpe, actuele voorstelling. Othello gaat op 30 september in première in Theater Bellevue in Amsterdam en toert daarna tot en met 18 december door het hele land.

Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim, want Othello’s achtergrond wordt niet door haar familie geaccepteerd. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

Othello is misschien wel Shakespeare’s beroemdste tragedie. Het tijdloze verhaal laat als geen ander zien wat liefde, jaloezie en vooroordelen met een mens kunnen doen. ZEP brengt Othello in een remix van klassiek en urban, gespeeld door een unieke, multiculturele cast (Thomas de Bres, Kenneth Herdigein, Dionne Verwey, Raymi Sambo, Lucretia van der Vloot en Yamill Jones). De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word, maakt deze Othello tot een toegankelijke versie vol adrenaline.

Meer informatie: www.zep.nu

ZEP Theaterproducties

ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest publiek. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt klassiek toneelrepertoire tot rauwe en toegankelijke voorstellingen met een literaire inslag. In zijn voorstellingen vertaalt hij de essentie van dit repertoire naar de wereld van nu, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Het resultaat is een hedendaagse stijl – mét respect voor de klassieke theatertraditie – die succes boekt bij zowel jongeren als volwassenen.

Cast

Thomas de Bres (WijkSafari, (On)gelovige Thomas), Kenneth Herdigein (Overspel), Dionne Verwey (Winnares Top Naeff prijs), Raymi Sambo (Spangas, All Stars), Lucretia van der Vloot (Big, Black and Beautiful), Yamill Jones (Spangas).

Share

One thought on “ZEP Theaterproducties brengt remix van Shakespeare’s OTHELLO met unieke cast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.