Zapcabaret van de jaren 90 terug in nieuw jasje

Zapcabaret van de jaren 90 terug in nieuw jasje

Op maandag 4 december 2023 gaat in De Kleine Komedie in Amsterdam ‘Korte metten’in première. Cabarettrio Jeroens Clan brengt hiermee het grove muzikale zapcabaret van de jaren 90 terug in een nieuw jasje.

Fris, grofgebekt en met een gestrekt been maken Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek. Hun maatschappijkritische liedjes, gebral en patriarchale vunzigheid gaan hand in hand met hun eigen portie kwetsbaarheid.

Theo Maassen enthousiast

Na hun debuut met ‘Tere zieltjes’ staat Jeroens Clan nu met hun tweede programma ‘Korte metten’ in de Nederlandse theaters. Alleen nu nóg sneller, nóg rauwer en nóg genadelozer. Cabaretier Theo Maassen bezocht de voorstelling en is enthousiast over het talent van het Brabantse cabarettrio. “Bij het nummer Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden”, zegt hij. “Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam”.

Complotdenkers

Theo Maassen nam zijn regisseur Martijn Bouwman mee naar een try-out. Die bood na afloop direct zijn diensten aan. Een van de hoogtepunten volgens hem is het lied van complotdenkers: ‘ik stel alleen maar vragen’. “Steengoed”, glundert Bouwman die nu de eindregie voert over ‘Korte metten’. 

Leids Cabaret FestivalDe

Brabantse dertigers kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden. In 2018 behaalden ze de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury prees de jongens van de Clan om hun vermogen om ongelooflijk slim de zaal te bespelen met hun snelle scènes en liedjes. Met hun debuutvoorstelling ‘Tere zieltjes’ maakten ze vervolgens een succesvolle tour van meer dan 100 voorstellingen in Nederland en België.

Première

Op maandag 4 december vindt de première plaats van ‘Korte metten’ in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling ‘Korte metten’ is van september 2023 tot en met juni 2024 in meer dan 80 theaters in Nederland te zien. Bekijk de complete speellijst op: jeroensclan.com

De debuutvoorstelling ‘Tere zieltjes’ uit 2021 is inmiddels volledig te zien op YouTube.

Foto: Lisse van Wijnen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.