Zangeres Shirma Rouse gaat samenwerking aan met de 14 Zuid-Afrikaanse artiesten van South African Road Trip

Zangeres Shirma Rouse gaat samenwerking aan met de 14 Zuid-Afrikaanse artiesten van South African Road Trip

Zangeres Shirma Rouse verbindt zich als ambassadeur aan South African Road Trip, bestaande uit het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, vier Xhosa zangeressen en twee muzikanten, die voor de derde keer met een muziekvoorstelling in de Nederlandse theaters staan. Samen met Shirma Rouse hebben ze het nummer I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free van Nina Simone opgenomen, het bonusnummer op de recent uitgebrachte CD ‘Good Hope’. Shirma steunt daarnaast de crowdfundactie, waarmee de artiesten de kans krijgt deze voorstelling op het Edinburgh Fringe Festival te spelen. 17 oktober is de première van de voorstelling in Stadsschouwburg Haarlem. Shirma Rouse treedt op als gastartiest. 

Tijdens de voorstelling Good Hope waan je je in Zuid-Afrikaanse sferen: de veertien mannen en vrouwen, merendeel behorend tot de Xhosa-stam, nemen je mee naar hun huis in een township bij Kaapstad, naar hun familie, hun tradities, hun leven. Niet zomaar! Nee, vol met traditionele zang en dans en een fantastisch videodecor met mini-docu’s over hun leven. 

Good Hope
De cast van South African Road Trip woont in Khayelitsha, een van de grootste townships in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hier is de werkloosheid hoog en ontbreken tal van voorzieningen die wij als vanzelfsprekend ervaren, zoals een stenen huis, betaalbaar onderwijs, stromend water en goede gezondheidszorg. De castleden leven in deze harde realiteit. Desondanks hebben zij hoop. Hoop om de wereld te veroveren met hun muziek, hoop op een betere toekomst: Good Hope.

Op naar Edinburgh!
bekendheid en optredens, hoe meer inkomsten, en hoe groter de kans dat hun dromen worden verwezenlijkt. South African Road Trip wil zich voor het eerst buiten Nederland presenteren, en wel tijdens het Edinburgh Fringe Festival, het wereldberoemde kunstfestival dat elk jaar in de Schotse hoofdstad plaatsvindt. Edinburgh is dé springplank voor een internationale carrière. Het doel van de actie is om € 60.000,- op te halen.

Good Hope van South African Road Trip gaat op 17 oktober in première in Stadsschouwburg Haarlem en is tot 14 december 2019 te zien in theaters door het hele land.

Ga voor de speellijst, tickets en meer informatie over de crowdfunding naar southafricanroadtrip.nl

Foto: Stefan Hurter

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.