YPF presenteert YPF European Piano Competition 2025 / Grand Prix Youri Egorov van 26 februari tot en met 9 maart 2025

YPF presenteert YPF European Piano Competition 2025 / Grand Prix Youri Egorov van 26 februari tot en met 9 maart 2025

FOTO:©Foppe Schut

De Young Pianist Foundation presenteert van 26 februari tot en met 9 maart 2025 

de tweede editie van de YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov. Inschrijvingen voor deelnemers zijn gestart. In februari 2025 start het negende concours van de Stichting The Young Pianist Foundation, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het concours. Artistiek directeur is pianist Thomas Beijer die Marcel Baudet in oktober 2019 opvolgde als artistiek directeur van de YPF Piano Competition. De internationale jury is bekend.


Young Pianist Foundation en volgende YPF Piano Competition in 2025
De YPF bestaat dit jaar 25 jaar en zet zich al 25 jaar in om jonge pianisten meer kansen te geven het beste uit zichzelf te halen en te begeleiden naar aansluiting bij het internationale niveau, alles in zorgvuldige aanvulling op het onderwijs aan de muziekscholen en de conservatoria. Excellente “performers” creëren en professionals die kunnen samenwerken – met orkest, andere musici en “zalen” en hen leren omgaan met de complexe wereld van de beroepsmusicus, dat is een belangrijk element van deze 9e  editie van het grote YPF drie-jaarlijkse YPF Pianoconcours. Het is voor de tweede keer dat het concours “internationaal” is en opengesteld wordt voor deelnemers uit heel Europa. De YPF European Piano Competition/ Grand Prix Youri Egorov 2025 (zoals de officiële naam luidt)- onder artistieke leiding van Meesterpianist Thomas Beijer blijft haar core business koesteren: het stimuleren, ondersteunen en uitdagen van jonge talentvolle pianisten om het beste van hun talent te maken en om hun unieke mogelijkheden te bieden, zoals de aanwezigheid op belangrijke internationale podia, deelname aan Masterclasses en optredens in Nederlandse concertseries . 

Het 10-daagse YPF Concours, met het veeleisende repertoire van Bach tot aan een opdrachtcompositie van de jonge Nederlandse componist Jan-Peter de Graaff, en een 7-koppige internationale jury van uitzonderlijke statuur kan zich meten met buitenlandse top-concoursen. 

YPF ’s motto: Selecteren, Investeren, Lanceren is na 25 jaar nog steeds up to date. Het volgende YPF Concours vindt plaats vanaf 26 februari 2025. Naast dat deelnemers tot en met 27 jaar met een Europees paspoort (incl. het VK) mogen deelnemen aan de YPF European Piano Competition 2025, wordt er in 2025 ook een junior concours georganiseerd. 

Praktisch – Concours

Het concours duurt 10 dagen en vindt plaats in het Bimhuis en in Muziekgebouw aan t IJ te Amsterdam. In die 10 dagen worden de deelnemers begeleid en beoordeeld door zeven zeer gerenommeerde internationale pianisten :  Severin von Eckardstein (DL), Jean-Claude Vanden Eynden (BE), Edith Fisher (CL), Nino Gvetadze (GE-NL), Hannes Minnaar (NL), Malcolm Singer (GB), Einav Yarden. Voorzitter zonder stemrecht is Ronan O’Hora.

Op het spel staat een eerste prijs van €15.000 euro, en een prijzenpakket dat behalve een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten, ook andere geldprijzen bevat variërend van €2.000 t/m €7.500 bevat — uitsluitend te besteden aan verdere educatie van de pianist. Daarnaast kan de jury de Grand Prix Youri Egorov uitreiken voor exceptioneel talent. 

Meer informatie:

www.YPF.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.