YPF presenteert eerste editie YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov van 10-20 februari 2022

YPF presenteert eerste editie YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov van 10-20 februari 2022

De Young Pianist Foundation presenteert van 10-20 februari 2022 de eerste editie van de YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov. Inschrijvingen voor deelnemers zijn gestart, sinds 1 februari 2021. In februari 2022 vindt het achtste concours plaats van de Stichting The Young Pianist Foundation, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het concours. Artistiek directeur is pianist Thomas Beijer die Marcel Baudet in oktober 2019 opvolgde als artistiek directeur van de YPF Piano Competition. De internationale jury is bekend.


Young Pianist Foundation en volgende YPF Piano Competition in 2022
De YPF – opgericht in 1999 door Marcel Baudet – zet zich al meer dan twintig jaar in om jonge pianisten meer kansen te geven, het beste uit zichzelf te halen en te begeleiden naar aansluiting bij het internationale niveau, alles in zorgvuldige aanvulling op het onderwijs aan de muziekscholen en de conservatoria. Met het driejaarlijks pianoconcours als spil neemt de YPF het internationale topniveau als “de standaard” en stimuleert het jong Nederlands en (per 2022) ook Europees talent tot excelleren. Het YPF concours, met het veeleisende repertoire, een 7-koppige internationale jury van uitzonderlijke statuur en het vergeven van zeer waardevolle prijzen, kan zich meten met buitenlandse top-concoursen. YPF ’s motto: Selecteren, Investeren, Lanceren is na 20 jaar nog steeds up to date. Het volgende YPF concours, de YPF European Piano Competition, vindt plaats in februari 2022. Nieuw is dat deelnemers met een Europees paspoort mogen deelnemen aan dit YPF concours.

Praktisch – Concours

In de grote finale in Muziekgebouw aan ’t IJ zullen de pianisten (allen onder de 28 jaar) zich zondag 20 februari 2022 bewijzen ten opzichte van elkaar en ten overstaan van een zevenkoppige onafhankelijke internationale jury, bestaande uit: Severin von Eckardstein (DL), Jean-Claude Vanden Eynden (BE), Edith Fisher (CL), Nino Gvetadze (GE-NL), Hannes Minnaar (NL), Marco Riaskoff (NL) en Malcolm Singer (GB).

Op het spel staat een eerste prijs van €15.000 en een prijzenpakket dat behalve een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten, ook andere geldprijzen bevat. Daarnaast kan de jury de Grand Prix Youri Egorov (bestaande uit een concert in St. Petersburg met het Mariinski Orkest o.l.v. Valery Gergiev) uitreiken voor exceptioneel talent. 

Meer informatie: www.ypf.nl

Persfoto: winnaar Grote Finale 2019 Yang Yang Cai, fotograaf Foppe Schut.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.