YPF Piano Competition 2019: deelnemers halve finale bekend en finalisten YPF junior competition 2019 bekend

Van 25 januari t/m 10 februari 2019 vindt de zevende editie van de YPF Piano Competition plaats, startend in het Conservatorium van Amsterdam en met een finale weekend in het Muziekgebouw aan het IJ. Op woensdagavond 6 februari is bekendgemaakt wie naar de halve finale gaan voor het prestigieuze concours voor pianisten t/m 28 jaar. Voor jonge talenten (tot en met 14 jaar) zijn de finalisten van de Junior Competitionbekendgemaakt. Het zevende concours markeert tevens het twintigjarig jubileum van de Stichting The Young Pianist Foundation, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het concours. Valery Gergiev verleent ook in 2019 zijn medewerking aan de Grand Prix Youri Egorov. Mocht deze prijs in 2019 bij de YPF Piano Competition uitgereikt worden, dan krijgt de winnaar een concert aangeboden in St. Petersburg, met het Mariinsky Orkest onder leiding van Valery Gergiev. 

Ronan O’Hora (voorzitter van de voorronde jury en tevens de jury van de YPF Junior Competition):“YPF Piano Competition is a celebration of talent in this country. YPF is focusing attention for emerging young talent. The young pianists also get to know each other. The spirit is exciting. The spirit of YPF is about artistic freedom and encouraging people to express themselves.This young pianists deserve to be absolutely positively challenged” 

Wie zijn de finalisten van de Junior Competitie en waar wonen zij? (14 jaar en jonger)

In totaal zijn er drie finalisten: Philip Karmanov uit Maarssen, Alexander Jansen uit Utrecht, Jure Jurakic uit Gouda. Zij zijn de finalisten van de Junior Competitie van de YPF Piano Competition.

Hun finale is op zondag 10 februari om 11 uur in het Muziekgebouw.

Wie zijn de deelnemers aan de halve finale Categorie A en waar wonen zij? (18 jaar en jonger)

De deelnemers aan Categorie A zijn Katie Morgan uit Amsterdam, en Carter Muller uit Regensdorf. 

Wie zijn de deelnemers aan de halve finale Categorie B en waar wonen zij? (23 jaar en jonger)

De deelnemers aan Categorie B zijn; Yang Yang Cai uit Veenendaal, Yu-Ping (Vicky) Juo uit Amsterdam.

Wie zijn de deelnemers aan de halve finale Categorie C en waar wonen zij? (28 jaar en jonger)

De deelnemers aan Categorie C zijn: Rik Kuppen uit Den Haag, Carlos Marín Rayo uit Madrid.

Bijzonderheden van de YPF Piano Competition 2019: geen minimum-leeftijd, een internationale jury en een uitgebreid prijzenpakket

Deelnemers hadden de mogelijkheid om zich in te schrijven in drie categorieën van verschillende zwaarteniveaus (de Junior Competition niet meegerekend). Opvallend is dat de categorieën wel een maximum- maar géén minimum-leeftijd hebben; het staat deelnemers vrij om zich in een zwaardere categorie in te schrijven. 

Praktisch – Concours

De concours-deelnemers zijn tijdens een live auditie-ronde in het Conservatorium van Amsterdam (CvA) beoordeeld door een jury waarin naast pianopedagogen Malcolm Singer, Ronan O’Hora en Juan Lago ook oud-YPF winnaars Hanna Shybayeva en Thomas Beijer zullen plaatsnemen. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de jurering van de Junior Competition. Vanaf de kwartfinales (in het CvA) t/m de grote finale in het Muziekgebouw aan ’t IJ zullen de pianisten zich moeten bewijzen tegenover een zevenkoppige onafhankelijke internationale jury, bestaande Dmitri Alexeev (RU), Boris Berman (RU), Pascal Devoyon (FR), Jean-Claude Vanden Eynden (BE), Edith Fischer (CL), Ching-Yun Hu (Taiwan) en Einav Yarden (Israel) voorgezeten door Sieuwert Verster (NL). Op het spel staat een eerste prijs van €10.000 euro, en een prijzenpakket dat behalve een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten, ook andere geldprijzen bevat variërend van €2.000 t/m €7.500 bevat — uitsluitend te besteden aan verdere educatie van de pianist. Daarnaast kan de jury de Grand Prix Youri Egorovuitreiken voor exceptioneel talent. Het verplichte repertoire voor elke categorie is te vinden op www.ypf.nl

De drie finalisten zullen worden begeleid door een orkest dat is gevormd uit talentvolle studenten van het CvA en uiteindelijk Chopin’s geliefde Tweede Pianoconcert zal spelen onder leiding van internationaal geroemde franse dirigent en pianist Jean-Bernard Pommier.

Meer informatie plus speelschema halve finales op donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2019:

www.YPF.nl

Kaartverkoop YPF Piano Competition 2019

https://www.muziekgebouw.nl/agenda/themas/132/YPF_Piano_Competition/

Data drie concerten YPF Piano Competition 2019 in Muziekgebouw ah IJ:

Zaterdag 9 februari 2019: A tribute to Youri Egorov: 20.15 uur

Juryconcert – onvergetelijk recital van zes meesterpianisten: allen deel uitmakend van de International jury tijdens de YPF Competition

Zondag 10 februari 2019:

Junior Finale YPF Piano Competition: 11.00 uur

Meesterproef van de allerjongsten (t/m 14 jaar)

Zondag 10 februari 2019:

Grote Finale YPF Piano Competition: 14.00 uur

De meest veelbelovende pianisten van Nederland (t/m 28 jaar)

In het kader van het Jong Talent programma van de AVROTROS zijn medewerkers daarvan tijdens de YPF Piano Competition 2019 aanwezig om talenten te scouten voor het programma AVROTROS Klassiek presenteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.