YPF ontvangt uit 19 landen 48 aanmeldingen voor eerste Europese editie YPF Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov en presenteert eerstvolgende concert op 28 november door Yang Yang Cai

YPF ontvangt uit 19 landen 48 aanmeldingen voor eerste Europese editie YPF Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov en presenteert eerstvolgende concert op 28 november door Yang Yang Cai

YPF ontvangt uit 19 landen 48 aanmeldingen voor eerste EUROPESE editie van de YPF Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov van 10-20 februari 2022 en presenteert eerstvolgende concert op 28 november door Yang Yang Cai

Stichting The Young Pianist Foundation (‘YPF’) presenteert van 10-20 februari 2022 de eerste editie van de YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov. 1 november 2021 was de deadline voor aanmelding. Uit 19 landen hebben zich 48deelnemers aangemeld. Begin december 2021 wordt bekendgemaakt welke 24 deelnemers meedoen aan het concours. In februari 2022 vindt het achtste concours plaats van de YPF in het Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Artistiek directeur is pianist Thomas Beijer. Het eerstvolgende concert van de Young Pianist Foundation wordt gegeven door Yang Yang Cai op zondag 28 november 2021 in de Young Virtuosi concertserie van YPF in De Duif in Amsterdam. Yang Yang Cai won het YPF concours in 2019. Een debuut CD van Yang Yang Cai komt uit medio december 2021 bij ‘Avrotros Klassiek presenteert!’.

Yang Yang Cai presenteert debuut CD medio december en treedt op 28 november 2021 op

Op de debuut-cd van Yang Yang Cai die ze voor ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ opneemt, staan onder meer de derde pianosonate van Chopin, een prelude van Rachmaninov en werk van Soler, Albéniz, Mozart en Szymanowski. Het album, inclusief cd, komt half december 2021 uit. 

Info over CD:

https://www.avrotros.nl/klassiek/item/avrotros-klassiek-presenteert-pianiste-yang-yang-cai/

Yang Yang Cai treedt op zondag 28 november om 16:00uur live op in De Duif in de Young Virtuosi serie met het volgende programma:

       –    Beethoven, 32 Variaties in c klein WoO 80

–    Ravel, Le Tombeau de Couperin

–    Ravel, La Valse

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.ypf.nl/event/ypf-young-virtuosi-concert-2/


Young Pianist Foundation en komende YPF concours in 2022
Het YPF concours, met het veeleisende repertoire, een 8-koppige internationale jury van uitzonderlijke statuur en het vergeven van zeer waardevolle prijzen, kan zich meten met internationale top-concoursen. YPF ‘s motto: Selecteren, Investeren, Lanceren is na 20 jaar nog steeds up to date. Het volgende YPF concours, de YPF European Piano Competition, vindt plaats van 10 t/m 20 februari 2022 in het Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Nieuw is dat deelnemers met een Europees paspoort inclusief het Verenigd Koninkrijk mogen deelnemen aan dit YPF concours.

Praktisch – Concours

In de grote finale in Muziekgebouw aan ‘t IJ zullen de drie finalisten (allen onder de 28 jaar) zich zondag 20 februari 2022 bewijzen ten opzichte van elkaar en ten overstaan van de achtkoppige onafhankelijke internationale jury. De finalisten die gaan strijden om de eerste prijs spelen een van de pianoconcerten van Beethhoven of het pianoconcert van Schumann en een nieuw werk van de Nederlandse componist Reza Namavar (wereldpremière) dat hij in opdracht van de YPF heeft gecomponeerd. Het Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel o.l.v. Antony Hermus begeleidt de finalisten.

Op het spel staat een eerste prijs van €15.000 en een prijzenpakket dat behalve een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten, ook andere geldprijzen bevat. Alleen bij uitzonderlijke prestatie wordt de Grand Prix Youri Egorov uitgereikt: een concert in St. Petersburg met het Mariinski Orkest o.l.v. Valery Gergiev. 

Meer over de jury van het concours

De internationale jury bestaat uit: Severin von Eckardstein (DL), Jean-Claude Vanden Eynden (BE), Edith Fisher (CL), Nino Gvetadze (GE-NL), Hannes Minnaar (NL), Ronan O’Hora (GB, non-voting Chair), Marco Riaskoff (NL) en Malcolm Singer (GB). Op het spel staat een eerste prijs van €15.000 en een prijzenpakket dat behalve een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten, ook andere geldprijzen bevat.

Kaartverkoop concerten en gratis toegang tot de concoursdagen

Toegang tot de concoursdagen in het Bimhuis in Amsterdam is gratis (10-18 februari, tijden volgen). De YPF European Piano Competition wordt afgesloten met A tribute to Youri Egorov op zaterdagavond 19 februari en de Finale van het concours op zondagmiddag 20 februari 2022 in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Kaarten voor 19 en/of 20 februari 2022 zijn te koop via www.ypf.nl of www.muziekgebouw.nl

A tribute to Youri Egorov, zaterdag 19 februari 2022, 20:15

Een ware YPF-traditie is dit pianorecital dat de juryleden gezamenlijk geven onder de noemer A tribute to Youri Egorov. Het concert wordt gegeven door meesterpianisten uit de internationale jury van de YPF European Piano Competition en, deze editie voor het eerst, laureaten van eerdere edities van de YPF Piano Competition. 

FINALE YPF European Piano Competition 2022, zondag 20 februari 2022, 14:15
De drie beste pianisten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (tot 28 jaar). De drie finalisten sluiten het zware concours af met interessant en prachtig verplicht repertoire. PHION, orkest van Gelderland & Overijssel o.l.v. Antony Hermus, zal de finalisten gedurende de finale begeleiden. 

Tijdens het jury overleg, zal Yang Yang Cai (winnaar van de YPF Piano Competition 2019) optreden. De prijsuitreiking vindt direct na het jury overleg plaats.

Meer informatie: www.ypf.nl

FOTO: ©Foppe Schut

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.