Yentl en de Boer werken aan kinderboekendebuut

Yentl en de Boer werken aan kinderboekendebuut

Yentl en de Boer werken aan hun eerste kinderboek: Hubbelbubbelprik. Een wervelend en muzikaal avontuur (6-9 jaar), waarin een jongen genaamd Ko de planeet voor stoute kinderen ontdekt. Mark Janssen maakt de illustraties voor dit fantasievolle voorleesboek… mét liedjes van het bekende cabaretduo, te beluisteren via een speciale QR-code.

Er is niks leukers dan liedjes en verhalen voor kinderen schrijven!! Ruim twee jaar hebben we gewerkt aan het muzikale universum van Ko. En nu kunnen we niet wachten tot kinderen (én hun ouders) op hun ruimtebedden springen om met ons mee op avontuur te gaan!’

– Yentl en de Boer

Over het boek

Ko wil meer dan er mag van zijn ouders. Schudden met de grote fles Hubbelbubbelprik met extra prik, bijvoorbeeld. En het haar van zijn vader wat bijknippen als die een dutje doet. Als zijn vader ontdekt dat al zijn haar weg is, zit Ko in de problemen. Hij vlucht naar zijn kamer en wenst dat hij op zijn bed naar het heelal kan vliegen, want hij is gék op sterren en planeten. Dan komen er opeens vlammen uit de poten van zijn bed en schiet hij omhoog!

Zo start een avontuur, waarin Ko de planeet voor stoute kinderen ontdekt. Een plek waar kinderen nogagrotten verkennen, vla-douches nemen, sportauto’s besturen… en gigantisch grote flessen Hubbelbubbelprik tegenkomen.
Maar wat nou als Ko toch weer naar huis wil? Samen met zijn vriendjes Gosse en Sjuul zet hij alles op alles om de laatste kans om terug te vliegen niet te missen. Maar of dat gaat lukken?

ISBN 9789464530674 | €18,99 | 1 november ’23

Over de makers 
Yentl en de Boer staan avond aan avond voor uitverkochte theaterzalen en wonnen maar liefst twee keer de Annie M.G. Schmidt-prijs voor beste theaterlied. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Met dit debuut laten ze zien dat ze ook een fantastisch kinderboek kunnen schrijven.

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg a/d Geul, waar hij een atelier aan huis heeft. Zijn boeken zijn vertaald in maar liefst 22 talen. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.