Yentl en de Boer maken genomineerden Annie M.G. Schmidtprijs bekend tijdens RTL Late Night

Yentl en de Boer maken genomineerden Annie M.G. Schmidtprijs bekend tijdens RTL Late Night

Yentl en de Boer, de vorige winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs, maken vanavond in het programma RTL Late Night de zes genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs bekend. De prijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, en werd vierentwintig jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. Op zondag 10 april wordt de winnaar bekendgemaakt in Theater Bellevue.

De Annie M.G. Schmidtprijs heeft sinds dit jaar een nieuwe opzet waarmee de organisatie de positie van het Nederlandstalige kleinkunstlied wil verstevigen. Met de zes nominaties wordt geëtaleerd hoeveel mooie liedjes er worden geschreven, en laten we graag zien dat er veel (jonge) talenten op hoog niveau bezig zijn.

De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en een bedrag van 3.500 euro. Een jury, bestaande uit voorzitter Jacques Klöters (cabaretier, cabaret-historicus), Lidwien Vork (directeur Beauforthuis), Marjolijn Touw (Kleinkunstenares), Frans Mulder (cabaretier/tekstschrijver) en Martijn Breebaart (pianist/componist) reiken de prijs uit aan de tekstdichter, componist en uitvoerend artiest van het winnende lied.

Tijdens de uitreiking zullen de zes genomineerde liedjes ten gehore worden gebracht waarna de voorzitter van de vakjury Jacques Klöters bekend zal maken welk lied wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs 2015. De Annie M.G. Schmidtprijs zal worden uitgereikt door Gerard Cox en de presentatie van deze feestelijke middag is in handen van Jelle Kuipers.

De afgelopen paar jaar wonnen:
Yentl en de Boer met ‘Ik heb een man gekend’ (2014), Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met ‘Mijn Kind’ (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met ‘Vinkeveen’ (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met ‘Zomaar Onverwacht’ (2011).

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs:
www.anniemgschmidtprijs.nl
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
www.bumacultuur.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.