Yentl en de Boer het theater in met nieuwe voorstelling

Muzikaal absurdistisch cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) gaat het komende seizoen de theaters in met hun nieuwe voorstelling Lacrimosa. Dit is de derde voorstelling van het populaire duo dat door pers en publiek wordt geprezen om hun kraakheldere samenhang, prachtige liedjes en bizarre fantasie. Lacrimosa is vanaf 6 november te zien in diverse theaters.

Lacrimosa
De titel verwijst naar het beroemde requiem van Mozart en betekent zoiets als ‘diepbedroefd’ of ‘tot tranen geroerd’. Een trieste titel, maar zonder regen geen zonneschijn en zonder tranen geen leven. De verdrietige, eenzame en onzekere momenten van het leven geven de mooie momenten extra kleur. Lacrimosa is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. De zakdoeken kunnen thuisblijven, want het belooft een vrolijk programma te worden met muzikale hoogstandjes, rake teksten en grappige sketches.
Yentl en de Boer
Na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied Ik heb een man gekend is het hard gegaan met Yentl Schieman en Christine de Boer. Na twee albums, drie succesvolle theater tours én twee zomerconcertreeksen zijn Yentl en de Boer niet meer weg te denken uit het Nederlandse cabaret en kleinkunstcircuit.Daarnaast kun je ze kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Ze sleepten dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de Tijd. Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks Yentl en de Boer in Concerten hun tweede cabaretprogramma Magie.
De pers over Magie:AD★★★★‘…een showdie het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept’
NRC ★★★★‘uitstekende balans tussen grappig en vertederend’
Telegraaf ★★★★‘Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart’
Dagblad van het Noorden ★★★★★‘Spatzuivere harmonieën (…) onwrikbare twee stemmigheid’
Parool‘Geestig en lekker vilein’

FOTO: © Daan Colijn en Thijs Meuwese

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.