WRAAK van TG De Klassieken in première

WRAAK van TG De Klassieken in première

TG De Klassieken presenteert WRAAK, een meeslepende en gewaagde bewerking van de Griekse tragedie Elektra, vol dancemuziek en live film, voor iedereen vanaf 13 jaar. Het hoofddoel van de voorstelling is jongeren kennis te laten maken met klassiekers en hen te laten zien dat die allesbehalve saai zijn en dat de thematieken juist ook raakvlakken hebben met hun leven. Zo zijn de makers in deze bewerking onder andere gaan werken vanuit de thematiek ‘femicide’, een zeer belangrijk onderwerp waar wereldwijd steeds meer aandacht voor komt. Maar ook thema’s als ‘schuld’ en ‘rechtvaardigheid’ komen aan bod. De jongeren worden uitgedaagd om een eigen mening te vormen over wat ze zien en hun stem uit te brengen en maken tegelijkertijd kennis met de kunstvorm theater, in een dynamische voorstelling waarin naast spel ook vormgeving, muziek en live film een rol spelen.

De première vindt op 25 juni plaats in Theater Het Kruispunt in Barendrecht en wordt rechtstreeks via livestream uitgezonden.

Over de voorstelling
Elektra woont bij haar stiefvader en moeder, de Koning en Koningin van Mycene, in het paleis. Koning Aigisthos doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk, zijn dagelijkse vlogs maken hem populair bij zijn onderdanen en hij houdt continu de populariteits-peilingen in de gaten. Maar als de camera uit is, is hij alles behalve een lieve en charmante Koning. Hij houdt Elektra gevangen in het paleis en heeft haar compleet in zijn macht. Elektra mag geen eigen mening hebben en wordt door haar stiefvader onderdrukt. Koningin Klytaimnestra heeft meer aandacht voor cocktails dan voor haar dochter. Over haar vader weet Elektra niets, ze weet alleen dat hij haar in de steek heeft gelaten en dat hij met haar broertje Orestes is weggegaan. Alles wat ze kent, is het kille paleis.

WRAAK 2

Jarenlang gaat het zo. Maar wanneer haar broertje Orestes na al die jaren ineens verschijnt, krijgt ze de gruwelijke waarheid over haar verleden te weten. Orestes wil voor zijn zusje opkomen en is vastberaden om zijn moeder en haar nieuwe man te vermoorden. Opgehitst door vrienden nemen Elektra en Orestes WRAAK. Maar daarna begint hun geweten te knagen…

Wanneer zij in de rechtszaal terecht staan voor de moord op hun moeder en stiefvader, rijst de vraag: was deze wraakactie wel rechtvaardig?

En of ze schuldig zijn of niet… dat bepaalt het publiek.
Bekijk hier de trailer van WRAAK

Creatief team
Concept en co-regie: Annemieke Elstak
Tekst en co-regie: Michelle van Daalhoff
Kostuumontwerp: Ellen van Os
Lichtontwerp: Marco van der Velde
Stagefight choreograaf: Barry Emond
Techniek: Omar Elstak
Productieleiding: Gioya van Rees
Voorbereidende productieleiding: Andrea van Bussel

Cast
Derk Oudshoorn, Annemieke Elstak, Kwint Stukker, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom

Over TG De Klassieken
TG De Klassieken (voorheen Theatergroep Mangrove) is een Rotterdams theatergezelschap dat Klassieke toneelstukken, literatuur en verhalen bewerkt voor jong en oud. Die verhalen hebben veel raakvlakken met het leven van nu.
Rondom klassiekers hangt soms een zweem van mufheid: ouwe meuk, lange teksten en weinig (inter)actie. Daarom neemt het gezelschap de essentie van een klassieker en blaast alle stof eraf. Een voorstelling van De Klassieken is als een avondje Netflix: rauw, spannend en echt. 
TG De Klassieken wil de liefde voor theater overbrengen naar iedereen, van elke leeftijd en elke culturele of economische achtergrond, overal in Nederland. Het gezelschap wil de werken van Shakespeare, De Grieken, Tsjechov en al die anderen laten voortbestaan, maar wel op een authentieke manier, in het hier en nu.

Kaarten voor de livestream van de première zijn te koop op www.tgdeklassieken.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.