Wolter Weulink uit 14 de musical breekt enkel en is voorlopig uitgeschakeld

Wolter Weulink uit 14 de musical breekt enkel en is voorlopig uitgeschakeld

Chiem Vreeken neemt rol over

Dikke pech voor acteur Wolter Weulink die verschillende rollen vertolkt in het ensemble van de musical over Johan Cruijff. Hij brak dit weekend zijn enkel en moet de rol die hij vanaf 1 september zou spelen, overdragen aan Chiem Vreeken. Alle castleden hadden twee weken vrijaf gekregen voordat ze afgelopen maandag weer verder gingen met de intensieve repetities in het AFAS Theater in Leusden. Het laatste vakantieweekend belandde Wolter in het gips na een ongelukkige val. Scriptschrijver en regisseur Tom de Ket: “Het is een enorme tegenslag dat dit gebeurt. Wij gaan ervan uit dat hij na zijn herstelperiode weer terugkomt en inmiddels hebben wij een zeer goede vervanger kunnen regelen: Chiem Vreeken.

Over Chiem Vreeken Chiem speelde na zijn opleiding (ArtEZ Toneelschool Arnhem) in verschillende voorstellingen van Toneelmakerij, Toneneelgroep Oostpool en Orkater. In 2018/2019 speelde hij in De Revolutionairen van Toneelschuurproducties. Op tv was hij te zien in onder andere Van God LosJohan, logisch is anders en had hij de hoofdrol in Voetbalmaffia. In 2018 werd hij genomineerd voor Beste Acteur Televisiedrama voor zijn rol als Aleksej Ovisannikov in de televisiefilm Free Fight.

Over 14 de musical: Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische voetballer met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter. Zo zien we Cruijff, gespeeld door Tobias Nierop, wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling een veelheid aan soorten muziek en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. De voorstelling is vanaf 1 september te zien in het nieuwe AFAS Theater in Leusden en gaat daar op 25 september in première.

Foto: Han Furnée

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.