Winston Post krijgt hoofdrol in Soof de musical
Acteur en presentator Winston Post gaat de rol van Jim vertolken in Soof de musical. De voorstelling met Maike Boerdam als Soof, gaat 18 november in première en is daarna in het hele land te zien. Winston (o.a. Nederland Proeft, De Jantjes) speelt de rol die in de film werd neergezet door Dan Karaty. Andere rollen zijn voor Noël van Santen (o.a. De Marathon, Schudden), hij is te zien als Kasper, Soof’s moeder Hansje zal worden gespeeld door Juul Vrijdag (toneelgroep Oostpool, Kikkerdril). Julia Nauta (o.a. Sarah & Julia, Mary Poppins) kruipt in de rol van de oudste dochter Sascha.
 
Winston Post: “Het stond hoog op mijn bucketlist om het theater weer in te gaan. Soof is een heerlijk verhaal. En de musical bevat veel goede nieuwe theater-ingrediënten. Het publiek zit letterlijk in de keuken van Soof. De muziek is meer pop, van Peter Slager (Bløf), Ed Struijlaart en ook Claudia de Breij heeft een nummer geschreven. Kortom: fantastisch om mee te werken aan deze compleet nieuwe voorstelling.”
 
Van proefvoorstelling naar première
Soof de musical, gebaseerd op de eerste film, was vorig theaterseizoen een maand lang te zien als proefvoorstelling. Op basis van de ervaringen van deze ’testvoorstellingen’ naar Amerikaans model, en de input uit de publieksenquêtes voeren de schrijvers Roos Schlikker en Erris van Ginkel en de componisten momenteel de laatste veranderingen door in het script. Regisseur Jos Thie begint in september met de repetities van de voorstelling waar een deel van het publiek op het toneel plaats neemt en ook daadwerkelijk proeft van de kookkunsten van Soof.
 
Soof de musical
Soof de musical is een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Maike Boerdam, als Soof; een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk, ze is getrouwd met Kasper staat onder behoorlijke spanning. Haar feministisch moeder helpt haar, of toch niet? Het publiek beleeft Soofs dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor. De voorstelling wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater Breda en Parkstad Limburg Theaters.
 
Soof, de musical – info
Regie: Jos Thie
Muziek: Peter Slager (Bløf) en Ed Struijlaart, ‘Deze Armen’ i.s.m. Claudia de Breij
Script: Erris van Ginkel en Roos Schlikker
Choreografie: Pim Veulings
Première: 18 november 2018 Chassé Theater Breda
Tour tot en met maart 2019
Soof de musical is gebaseerd op de eerste film Soof, geschreven door Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), die werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.

FOTO: ©Sebastien Galtier

 
Foto: Corné van der Stelt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.