Winnie de Poeh zoekt honing met humor

Winnie de Poeh zoekt honing met humor

Op zaterdag 30 september bezochten wij de première van Disney’s Winnie de Poeh de musical in de kunstlinie in Almere. Morssinkhof Terra Theaterproducties brengt in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group deze voorstelling voor het eerst naar Nederland en België, na eerdere successen in New York en Londen. Vooraf hing er een feestelijke sfeer en kon elke jonge bezoeker over de rode loper met gele ballonnen wandelen. Eenmaal in de zaal begon een groot avontuur. Janneman Robinson was namelijk naar school en daarom had Winnie de Poeh geen honing. Hij gaat bij zijn vriendjes in het Honderd Bunderbos langs op zoek naar honing. Vervolgens komen de seizoenen langs en alle bekende vriendjes.

De familiemusical is een vrolijk geheel met een heerlijk functioneel en toch simpel decor. Als kindervoorstelling is het heel treffend. In het decor komen de figuren tot leven. Het avontuur is voor alle kinderen goed te volgen. De reacties uit de zaal gaven blijk van veel enthousiasme. Ook voor de volwassenen is er genoeg te beleven. 

Naast Sjors Arts (Winnie) stelen vooral Wesley de Ridder (o.a. Teigertje) en Pepijn Schwartz (Iejoor e.a.) de show. Sjors heeft de leukste teksten om hard te kunnen lachen. Wesley speelt het drukke karakter van Teigertje echt super overtuigend en de taalfoutjes van Teigertje hebben ook de nodige lachers op hun hand. Pepijn trapt met Iejoor op de rem. De traagheid en het ‘optimisme’ van dit karakter geven hilariteit op zich. Ook Laurens Vink (Janneman Robinson en Roe), Lisa Drinkwater (Kanga/Knorretje) en Robin Ketelaers (Kanga/Knorretje) spelen en zingen overtuigend. Het poppenspel van alle spelers is zo goed dat je soms even vergeet dat de poppen niet zelf bewegen. Alle timing klopt. Daarbij zien de poppen er echt prachtig uit. De verdere kostuums passen ook goed in het geheel. Het enige dat soms wat ontbreekt is het tempo. De voorstelling staat geen enkel moment stil, maar soms zou het tempo net iets omhoog mogen. De duur van de voorstelling is wel prima. Het is een uurtje zonder pauze en houdt de aandacht van de zaal hierin goed vast. 

Heb je kinderen die fan zijn van Winnie de Poeh, of ben je het zelf? Dan is deze musical zeker een aanrader! Houdt er als volwassene wel rekening mee dat het niet stil zal zijn in de zaal. Het is een voorstelling waar al heel jonge kinderen kennis kunnen maken met het theater. Dat kan in heel Nederland en België.

Voor meer informatie en de speellijst kijk op: https://winniedepoehmusical.nl/ 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.