winnaar van de Poelifinario 2018 keert dit najaar terug naar de Nederlandse theaters en podia.

Gisteravond nam Joost Spijkers de Poelifinario voor beste theatervoorstelling in de categorie kleinkunst in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking in Theater Diligentia in Den Haag. Spijkers won deze prijs voor zijn solovoorstelling Spijkers II, die hij naast zijn werkzaamheden als Ashton Brother, samen met band in de Nederlandse theaters en poppodia speelt. Na een succesvol eerste seizoen, is Spijkers II in november en december 2018 weer te zien. Voor iedereen die het gemist heeft, of nog een keer wil.

De jury van de Poelifiniario over Spijkers II:

“Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma´s uit.”

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe?! Het tweede muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en werd dus nu bekroond met de Poelifinario. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II.

Vijf vrienden aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is. Vanaf deze week is ook het album Spijkers II  uitgekomen. Beluister het hele album op Spotify.

SPIJKERS II

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop  Regie Titus Tiel Groenestege Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers Muziek Arend Niks, Joost Spijkers Choreografie Iva Lesic.

Spijkers II tour 2018: november en december door heel Nederland. Zie de volledige speellijst via de NTK.  Bekijk de trailer van Spijkers II en volg het YouTube-kanaal van Joost Spijkers voor alle achter de schermen filmpjes. 
 

Foto: Jaap Reedijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.