William Spaaij understudy in Sonneveld in DeLaMar

William Spaaij understudy in Sonneveld in DeLaMar

William Spaaij zal Freek Bartels, mocht dat nodig zijn, vervangen in de musical Sonneveld in DeLaMar. Freek speelt de rol van Friso Wiegersma.

Voor William’s rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award. William Spaaij speelde diverse rollen in producties als Crazy for You, Grease, Fame, Piaf en Footloose. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rollen als schoorsteenveger Bert in Mary Poppins, zijn vertolking als jonge Ramses Shaffy in Ramses en als de groene oger Shrek in Shrek. In 2013 produceerde William, met de Filmband, zijn eerste speelfilm 30 Milligram die tijdens het Nederlands Film Festival in première ging.

Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest.  Nadat het theater in 1950 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich. Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Haal het doek maar op en Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken.

Sonneveld in DeLaMar is van 8 februari tot en met 26 april 2015 alleen te zien in het

gelijknamige theater in Amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.