William Spaaij speelt moordenaar van Sissi in Elisabeth de musical

William Spaaij speelt moordenaar van Sissi in Elisabeth de musical

In de musical Elisabeth gaat William Spaaij de rol van Luigi Lucheni spelen. Producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman zijn verheugd dit vandaag bekend te maken. William is de tweede grote naam, na Pia Douwes, die in deze iconische voorstelling gaat spelen.

In de musical Elisabeth gaat Pia Douwes de rol van de oudere Elisabeth (Sissi) spelen. Wie de jongere versie van Sissi vertolkt, wordt later bekend. ‘Voor de rol van Luigi Lucheni zijn we op zoek gegaan naar een ervaren en veelzijdige acteur,’ laat Albert Verlinde weten. ‘Luigi is een uitdagend karakter om te spelen en we zijn ervan overtuigd dat William Spaaij een indrukwekkende Luigi Lucheni kan neerzetten.’

De Italiaan Lucheni was een anarchist die van plan was om graaf van Chambord te vermoorden. Omdat de graaf zijn reis naar Genève afzegde, besloot hij om in 1898 keizerin Elisabeth te doden. Hij rende op de keizerin af toen zij, incognito, met haar hofdame langs het Meer van Genève liep. Met een geslepen vijl stak hij diep in haar borst.  Later werd Lucheni gearresteerd en tot levenslang veroordeeld voor de moord op keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. In 1910 werd hij opgehangen gevonden in zijn cel.

‘Ik vind het fantastisch om deze rol te gaan vertolken,’ laat William Spaaij weten. ‘Vaak word ik gecast voor vriendelijke karakters. Ook geweldig om te spelen. Alleen, deze rol staat zo ver van mij af dat het voor een acteur heerlijk is om je daarin vast te bijten. En om samen met Pia Douwes te spelen, is een droom die uitkomt. Zij heeft het musicalgenre in Nederland toch wel op de kaart gezet.’

In 1999 speelde Danny de Munk, ook naast Pia Douwes, onder andere deze rol.

Elisabeth de musical gaat begin volgend jaar in première, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Meer informatie en kaartverkoop: www.elisabethdemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.