William Spaaij nodigt basisscholieren uit voor grootse clipopname!

William Spaaij nodigt basisscholieren uit voor grootse clipopname!

Nieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! eert kunstenaar Jheronimus Bosch

Op 3 december a.s. vindt in TivoliVredenburg de spetterende lancering plaats van de nieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Deze musical voor groep 8 van de basisschool is een initiatief dat in het leven is geroepen om grotere bekendheid te genereren voor de kunstenaar Jeroen Bosch en om kinderen te stimuleren op een andere manier naar de wereld te kijken. Alle basisscholieren van Nederland zijn op 3 december welkom in Utrecht om mee te spelen in de videoclip van het titellied Ik zie ik zie wat jij niet ziet! dat wordt opgenomen onder leiding van musicalster William Spaaij (Shrek!, Mary Poppins), Vajèn van den Bosch (SpangaS, The Sound of Music) en danstalent Justen Beer (winnaar Everybody Dance Now). Grote namen uit de musicalwereld, waaronder Dick van den Heuvel, Ad van Dijk en Albert Verlinde, hebben zich verbonden aan dit educatieproject. Aan de clipopname kunnen circa 1200 kinderen meedoen. Vul het inschrijfformulier in op www.ikziewatjijnietziet.nl en ontvang per e-mail alle benodigde informatie. De musical wordt ontwikkeld door Albert Verlinde Entertainment in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500 en partner de Rabobank.

De musical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! maakt deel uit van de ruim 90 evenementen die de Stichting Jheronimus Bosch 500 organiseert om de kunstenaar Jeroen Bosch, wiens sterfjaar in 2016 wordt herdacht, te eren.

Zet een trechter op je hoofd, een snavel op je neus, trek een rode mantel aan en doe een gespikkelde sjaal om. Met spullen die je gewoon op zolder of in je kast kunt vinden, verander je zo in een figuur uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Vijfhonderd jaar geleden overleed deze unieke kunstenaar en hij geldt tegenwoordig als een van de vijf belangrijkste schilders van Nederlandse bodem. Zijn werk geeft een beeld van zijn tijd, maar ook van visioen en angsten van vandaag de dag. In 2016 komen velen van zijn werken van over de hele wereld naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Een goed moment om kinderen in aanraking te laten komen met deze bijzondere schilder!

Reden genoeg om de schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! te ontwikkelen. Ik zie ik zie wat jij niet ziet! vertelt het verhaal van Jeroen, een jongetje met een zeer levendige fantasie. Zo levendig zelfs, dat wat hij denkt en ziet tot leven komt. Zo loopt hij samen met zijn klas door een museum en daar springen uit de schilderijen plotseling de Koning van Spanje, de Kater, de Klagende Kluizenaar en de Bolhoofdtovenaar. Die passen vanzelfsprekend niet in de wereld van nu, en daarom moet Jeroen er voor zorgen dat hen niets gebeurt!

Niet voor publicatie.

Voor aanvullende informatie, downloadable fotomateriaal en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met: Royal Promotions B.V. | Famke Kroese

Telefoon: +31 (0) 30 820 01 20, mail: Famke@royalpromotions.nl of mobiel: +31 (0) 6 81284074 | www.royalpromotions.nl

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en speciaal voor deze musical heeft Ad van Dijk

nieuwe muziek geschreven. Naast nieuw geschreven liedjes is ook het bekende lied Het Land van Maas en Waal (over het Circus Jeroen Bosch) van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh onderdeel van de schoolmusical.

Praktische informatie

Stichting Jheronimus Bosch 500 en partner Rabobank hebben, in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment, de musical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! ontwikkeld met als doel de kunstenaar Jheronimus Bosch (circa 1450 – 1516) toegankelijker te maken door jongeren op een creatieve en inspirerende manier actief te betrekken bij de herdenking van zijn 500ste sterfjaar in 2016.

Meer informatie over het educatieproject , de schoolmusical en de lancering op 3 december is terug te vinden op www.ikziewatjijnietziet.nl. Kinderen kunnen zich via deze website ook aanmelden voor de clipopname in Utrecht.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.