William Spaaij niet verder als regisseur van Annie de musical

William Spaaij niet verder als regisseur van Annie de musical

Regie overgenomen door reeds betrokken choreograaf Pim Veulings

In goed overleg met William Spaaij is besloten om de samenwerking voor Annie de musical te beëindigen. De afgelopen weken heeft Spaaij in samenwerking met de cast en het creatief team veel werk verzet. In het proces van idee tot uitwerking is een verschil van artistiek inzicht ontstaan. Beide partijen hebben in het belang van de productie tevergeefs gestreefd dit verschil te overbruggen in de repetitieperiode. Dit heeft tot ieders spijt geleid tot het nemen van de lastige beslissing dat het proces nu wordt voortgezet zonder Spaaij. Pim Veulings die reeds betrokken is bij Annie als choreograaf neemt de regie over, waarmee de voortgang van het productieproces gewaarborgd blijft.

“Tijdens de repetitieperiode heeft William zijn kwaliteiten als regisseur getoond. Helaas stond de complexiteit van het productieproces de volle ontplooiing van zijn talent in de weg. We betreuren uiteraard dat de samenwerking hier stopt. Wij bedanken William voor zijn inzet voor Annie“, aldus de producent van Annie de musical.

“Ik ben dankbaar voor de kans die de producent mij als jonge regisseur heeft geboden en ik wens de gehele productie veel liefde in het vervolg van het proces”, aldus William Spaaij.

William Spaaij

Spaaij is sinds 2004 als acteur betrokken bij diverse musicalproducties, waaronder Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Hair en De Tweeling. Hij heeft drie Musical Awards in ontvangst mogen nemen voor de vertolking van de hoofdrol in De Kleine Blonde DoodMary Poppins en Footloose. In 2017 maakte hij zijn regiedebuut met het theaterconcert Voor alles een eerste keer en in 2019 regisseerde hij de musical Stil in mij.

Pim Veulings

Veulings begon zijn danscarrière bij de Nationale Opera & Ballet. Vervolgens verleende hij als choreograaf zijn medewerking aan producties van o.a. Orkater, Scapino Ballet en Codarts. Internationaal werkte hij bij Welsh National Opera, Theaterhaus Stuttgart en Opernhaus Zürich. In Nederland was Veulings recentelijk verantwoordelijk voor de choreografie van De Tweeling en Fiddler on the Roof.

Roodharige heldin als stoer meisje van nu

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Juffrouw Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending. De première is op zondag 1 december in het Chassé Theater in Breda.

Foto: Robin Swiers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.