William Spaaij in David Bowie’s Lazarus

William Spaaij in David Bowie’s Lazarus

Pieter Embrechts en William Spaaij zijn vanaf eind januari afwisselend te zien in de rol van Valentine

William Spaaij is vanaf eind januari te zien in Lazarus, het laatste werk van David Bowie. Spaaij gaat Valentine vertolken, een rol die sinds de première in oktober gespeeld wordt door Pieter Embrechts. Ook Embrechts blijft te zien in de musical. De acteurs zullen afwisselend te zien zijn. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Door het aanhoudende succes spelen we Lazarus veel langer dan we oorspronkelijk gepland hadden. Pieter Embrechts is wegens andere werkzaamheden niet in staat om de rol fulltime te blijven spelen. De rol van Valentine is een van de hoofdrollen in de musical en vereist een geweldige zanger en acteur. William heeft met zijn prachtige rollen in onder andere Ramses en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt laten zien dat hij zo’n rol kan dragen. Ik vind het fantastisch dat hij de rol van Valentine een aantal keer per week voor zijn rekening gaat nemen!” Andere rollen in de Bowie-musical worden gespeeld door onder anderen Dragan Bakema (Newton), Noortje Herlaar, Lottie Hellingman (Elly), Thomas Cammaert, Shary-An Nivillac en Holly Mae Brood. Lazarus is nog tot en met 5 april te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en gaat daarna tot eind mei op een korte tournee langs theaters in Heerlen, Groningen en Rotterdam. Lazarus is genomineerd voor 9 Musical Awards, waaronder Beste Grote Musical. Meer informatie: www.bowielazarus.nl


Lazarus

Het is deze week precies vier jaar geleden dat popfenomeen David Bowie overleed. Zijn laatste werk was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. De Nederlandse productie van Lazarus ging op 13 oktober 2019 onder grote belangstelling in première in DeLaMar Theater in Amsterdam.
Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alterego Thomas Newton opnieuw. Hij neemt ons mee door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door Bowie klassiekers waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar. Dragan Bakema vertolkt de rol van Thomas Newton, Noortje Herlaar en Lottie Hellingman zijn afwisselend te zien als Newton’s assistente Elly en Pieter Embrechts en William Spaaij delen de rol van Valentine. De sterrencast bestaat daarnaast uit onder anderen Thomas Cammaert, Holly Mae Brood, Shary-An Nivillac, Jorrit Ruijs en Juliana Zijlstra.
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Albert Verlinde en Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.