William Spaaij en Kees Boot in De Tweeling

William Spaaij en Kees Boot in De Tweeling

William Spaaij en Kees Boot zijn toegevoegd aan de cast van de musical De tweeling, naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo.

Spaaij gaat de rol spelen van David, de geliefde van een van de tweelingzusjes Lotte.

Kees Boot speelt volgens een woordvoerster van Stage Entertainment haar pleegvader. Spaaij is bekend van hoofdrollen in Mary Poppins, De kleine blonde dood, Ramses en Shrek. Kees Boot speelde onder meer in Ciske de Rat, Petticoat en Hij gelooft in mij.

Eerder was al bekendgemaakt dat Rosa da Silva en Hanna van Vliet de tweelingzusjes Lotte en Anna spelen, die door de Tweede Wereldoorlog op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden.

Lottes verloofde David wordt vermoord in Auschwitz. Anna trouwt in Duitsland met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt in Duitsland. Pas na een halve eeuw treffen zij elkaar weer.

Nieuwe teksten

Speciaal voor de musical, die zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog in première gaat, schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten. De Tweeling is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daarna touren langs grote theaters in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Groningen en Den Haag.

BRON: nu.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.