Willemijn Verkaik keert terug naar West End (Londen) ter gelegenheid van 10-jarige jubileum Wicked

Willemijn Verkaik keert terug naar West End (Londen) ter gelegenheid van 10-jarige jubileum Wicked

De Nederlandse actrice Willemijn Verkaik keert vanaf maandag 30 januari 2017 als groene heks Elphaba terug naar West End, Londen, als onderdeel van de tiende verjaardag van Wicked. Ze neemt de rol een half jaar voor haar rekening. Eerder was ze ruim 2000 keer te zien als Elphaba in New York, Londen, Stuttgart, Oberhausen en Scheveningen en is daarmee de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol speelde in meer dan één taal.

“Ik twijfelde geen seconde toen ik gevraagd werd om ter ere van de tiende verjaardag van Wicked op West End onderdeel uit te maken van de jubileumcast. In 2013 had ik al het genoegen om de rol van Elphaba in Londen te spelen en ik kan niet wachten om terug te keren naar het Apollo Victoria Theatre. Suzie Mathers (die Glinda speelt) is net als ik een Wicked ‘veteraan’ en ik verheug me op onze samenwerking. En aangezien mijn persoonlijke Wicked-reis in 2007 in Duitsland begon, vier ik straks in Londen ook mijn eigen tienjarige jubileum,” aldus Willemijn Verkaik.

Executive Producer (UK) Michael McCabe vult aan: “We are delighted to welcome Willemijn back to the London production of Wicked. Her unique journey with this show, which began with the German premiere production in 2007 and has subsequently seen her perform the role in three languages and in four countries, has enabled her to inhabit the character of Elphaba in a truly profound way. Her deeply felt, powerful and vocally thrilling performance is truly special and we are very happy that audiences in London will have the opportunity to experience it again.”

Op Verkaiks resumé staan verder de rollen van Kala in Disney’s Tarzan, Donna in Benny Andersson and Björn Ulvaeus Mamma Mia! en Amneris in Elton John en Tim Rice’s Aida in Duitsland; Paulina in Women on the Verge of a Nervous Breakdown in Londen en de titelrol in de musical Elisabeth in Zwitserland. Ze zong de stem van Elsa in zowel de Nederlandse als Duitse versie van Disney’s Frozen en ze is te horen op het originele Duitse cast album van Wicked. Daarnaast zong ze tijdens diverse concerten over de hele wereld.

De jubileumcast van Wicked bestaat naast Verkaik uit Suzie Mathers (Glinda), Oliver Savile (Fiyero), Sue Kelvin (Madame Morrible), Mark Curry (The Wizard), Martin Ball (Doctor Dillamond), Sarah McNicholas (Nessarose), Idriss Kargbo (Boq), Alice Fearn (understudy Elphaba) en Carina Gillespie (understudy Glinda).

Wicked opende dertien jaar geleden op Broadway en is sindsdien een wereldwijde hit. 50 Miljoen mensen in veertien landen zagen de musical die meer dan 100 belangrijke prijzen won. Wicked was tussen 2011 en 2013 te zien in het Circustheater in Scheveningen. De muziek en teksten zijn van multi Grammy® and Academy® Award-winnaar Stephen Schwartz (PIPPIN, Godspell, Disney’s Pocahontas en The Hunchback of Notre Dame) en is gebaseerd op de novel Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West van Gregory Maguire. Het verhaal is vertaald voor het theater door Winnie Holzman. De staging is van Tony® Award-winnaar Wayne Cilento en de voorstelling is geregisseerd door Tony® Award-winnaar Joe Mantello. Wicked wordt geproduceerd door Marc Platt, Universal Stage Productions, The Araca Group, Jon B. Platt en David Stone. Executive Producer (UK) is Michael McCabe.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.