Wij zoeken Ouderen gezocht die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben  meegemaakt

Wij zoeken Ouderen gezocht die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben meegemaakt

Ouderen gezocht die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben meegemaakt en hun verhalen met jonge mensen willen delen in het kader van een voorstelling voor Theater na de Dam op 4 mei in Rotterdam Zuid.

Voor een jongerenvoorstelling voor Theater na de Dam die op 4 & 5 mei zal spelen in Spot op Zuid in Rotterdam Lombardijen zijn wij op zoek naar mensen die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben meegemaakt. Op zondag 29 maart om 14.00 zal er in Rotterdam Zuid een vertelbijeenkomst plaatsvinden. Op deze bijzondere middag worden mensen die de WO II hebben meegemaakt geïnterviewd door jongeren tussen de 15 en 21 jaar en gaan ze met elkaar in gesprek. Van al deze verhalen zal er uiteindelijk een voorstelling gemaakt die gespeeld zal worden door een grote groep jonge mensen. We zijn specifiek op zoek naar mensen die verhalen met ons willen delen over de Rotterdamse razzia van 10 en 11 november 1944. Tijdens deze razzia werden alle mannen tussen de 17 en 40 jaar uit Rotterdam gedeporteerd om in Duitsland te gaan werken. Ineens was de stad leeg…..

Rondom dit thema wil regisseur Annemieke Elstak met de jonge spelers aan de slag.

Ken jij iemand die een verhaal over de razzia heeft of andere verhalen over Rotterdam (Zuid) in de oorlog en deze met ons wil delen? Mail dan naar info@theatergroepmangrove.nl

We zouden het ontzettend fijn vinden als deze oproep gedeeld en verspreid kan worden.

Tijdens de vertelbijeenkomst wordt er zeer goed gezorgd voor alle vertellers en zal er met groot respect en zorgvuldigheid met de gedeelde verhalen worden omgegaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.