WIJ ZIJN DE NIEUWE BILLY’S

WIJ ZIJN DE NIEUWE BILLY’S

Nieuwe cast Nederlandse Billy Elliot’s maakt rode loper-debuut in Londen

In Londen is gisteravond de nieuwe cast Billy’s gepresenteerd aan de Nederlandse én internationale pers. Faas (10), Sammy (11), Wisse (12), Laurian (13), Samuel (11) en Nick (9) maakten hun rode loper-debuut samen met hoofdrolspeelster Pia Douwes. In het Londense Victoria Palace Theatre werd het tienjarig bestaan van de originele Engelse versie van Billy Elliot de Musical gevierd. Aankomende zomer zijn deze jonge talenten voor het eerst te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

De musical Billy Elliot beleefde zijn wereldpremière in mei 2005 in het Londense West End. Inmiddels speelt de musical daar al 10 jaar voor uitverkochte zalen. Dit bijzondere jubileum werd gisteravond groots gevierd in aanwezigheid van sterren als Elton John. De nieuwe Nederlandse Billy’s zijn zelfs door CNN niet onopgemerkt gebleven.

De jongens komen uit heel Nederland. Faas woont in Amsterdam, Wisse en Laurian komen allebei uit Gouda, Sammy woont in Arnhem en Samuel in Almere. De negenjarige Nick uit Culemborg is zelfs de jongste Billy Elliot ooit in de tienjarige geschiedenis van de musical.De zes jongens zijn op dit moment druk bezig met de repetities voor de musical. Ruim anderhalf jaar geleden begonnen zij aan hun opleiding op de Billy Elliot sCOOL, waar ze lessen volgden in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. Vanaf juli zullen zij de huidige Billy’s opvolgen in de titelrol van Billy Elliot. De overige hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen, Sylvia Alberts en Bas Heerkens.

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 en wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions. De Billy Elliot sCOOL wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO. ABN AMRO ondersteunt als Partner van de Toekomst iedereen die iets wil bereiken. Door hen een duwtje in de rug te geven bij het ontdekken van hun talent of bij het waarmaken van hun ambities.

Fotograaf: Louise Honée

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.