Wicked-première Willemijn Verkaik op 30 januari in Londen

Wicked-première Willemijn Verkaik op 30 januari in Londen

Nederlandse actrice viert 10 jarig jubileum als groene heks Elphaba

De Nederlandse actrice Willemijn Verkaik speelt maandag 30 januari aanstaande haar première als groene heks Elphaba in Wicked op West End, Londen. De musical viert momenteel haar tienjarige verjaardag en Verkaik maakt onderdeel uit van de jubileumcast. Ze vertolkte de rol ruim 2000 keer eerder in Scheveningen, New York, Londen, Stuttgart en Oberhausen en is daarmee de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol in meer dan één taal speelde. Verkaik is t/m eind juli 2017 als Elphaba te zien in Londen.

“In 2013 had ik al het genoegen om de rol van Elphaba in Londen te spelen en ik kan niet wachten om terug te keren naar het Apollo Victoria Theatre. Extra leuk is dat ik dit jaar ook mijn eigen tienjarige jubileum vier, aangezien mijn persoonlijke Wicked-reis in 2007 in Duitsland begon”, aldus Verkaik.

Executive Producer (UK) Michael McCabe vult aan: “We are delighted to welcome Willemijn back to the London production of Wicked. Her unique journey with this show, which began with the German premiere production in 2007 and has subsequently seen her perform the role in three languages and in four countries, has enabled her to inhabit the character of Elphaba in a truly profound way. Her deeply felt, powerful and vocally thrilling performance is truly special and we are very happy that audiences in London will have the opportunity to experience it again.”

Op Verkaiks resumé staan verder de rollen van Kala in Disney’s Tarzan, Donna in Benny Andersson and Björn Ulvaeus Mamma Mia! en Amneris in Elton John en Tim Rice’s Aida in Duitsland; Paulina in Women on the Verge of a Nervous Breakdown in Londen en de titelrol in de musical Elisabeth in Zwitserland. Ze zong de stem van Elsa in zowel de Nederlandse als Duitse versie van Disney’s Frozen en ze is te horen op het originele Duitse cast album van Wicked. Daarnaast zong ze tijdens diverse concerten over de hele wereld.

www.wickedthemusical.co.uk

Fotocredits: Matt Crockett

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.