What You See Festival introduceert Wage Gap korting van 14%

What You See Festival introduceert Wage Gap korting van 14%

Van 18 t/m 21 november 2021 vindt de vierde editie van What You See Festival in Utrecht plaats. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend bevraagt het festival met kunst onze ideeën over gender en identiteit. Dit jaar introduceert What You See als eerste festival ter wereld de Wage Gap korting van 14%. Geïnspireerd op de gemiddelde loonkloof van 14% tussen mannen en vrouwen biedt What You See korting op de tickets voor een ieder die inkomsten misloopt door te zijn wie diegene is.
“In Nederland verdienen vrouwen gemiddeld 14% minder dan mannen. Ook trans gender en non-binaire personen, personen van kleur en mensen met een handicap hebben vaak minder kans op de arbeidsmarkt. What You See Festival agendeert ongelijkheid. Zolang de politiek en het bedrijfsleven het niet doen, komt de verandering vanuit de kunsten. Daarom biedt What You See voor al diegenen die inkomsten mislopen omdat ze zijn wie ze zijn vanaf dit jaar 14% korting op hun tickets. Art will change the world.” Vincent Wijlhuizen, algemeen & artistiek directeur
FESTIVALPROGRAMMA 2021 ONLINE
Het festivalprogramma van What You See Festival 2021 is gelanceerd! De afgelopen twee jaar is het meer dan ooit duidelijk geworden dat we de fysieke aanwezigheid van anderen nodig hebben om ons mens te voelen. Met het thema (un)Touchable Bodies gaat What You See Festival met dans, theater, performance, expo’s, muziek en literatuur dieper in op de waarde van lichamelijke nabijheid.  Het festival presenteert de Nederlandse premières van KARELIA: A QUEER FOREST FANTASY IN TWO PARTS van het Brits/Duitse queer collectief Once We Were Islands, In First Person: The Playroom van Daniel Mariblanca (SP/NO), Youth for Sex van Maxime Dreesen (BE) en de telefoonvoorstelling 1-800-LONGING4IT (UK) van Mass Hysteria. Daarnaast is er een uniek voorproefje te zien van de kameropera The Worlds Wife waarin regisseur Jorinde Keesmaat, het Ragazze Quartet en de trans bariton Lucia Lucas samen met componist Tom Green de gedichten van Carol Ann Duff op het toneel brengen.  Kijk voor het volledige programma op www.whatyouseefestival.nl.  What You See Festival 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds21, Dioraphte, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds.  Met dank aan: Theater Kikker, Het Huis Utrecht, De Bibliotheek Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.