Wereldpremière Saffron tijdens What You See Festival

Wereldpremière Saffron tijdens What You See Festival

FOTO:©What yo see festival

Waar kom je thuis als jouw land bezet is? Als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? De Palestijnse choreograaf en danser Hala Salem neemt je in dit coming-of-age verhaal mee in haar zoektocht naar identiteit en zelfliefde. Op een baanbrekende mix van Arabische folk en electro vindt Salem in taal en beweging een thuis in haar lichaam. Een toevluchtsoord dat zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting, tussen verlies en jezelf hervinden. Momenteel zijn de Palestijnse choreograaf Hala Salem en de Nederlandse regisseur Arjen Barel hard aan het werk aan SAFFRON. Deze persoonlijke zoektocht naar een thuis beleeft de wereldpremière op zondag 19 november om 20.00 uur in de grote zaal van Theater Kikker in Utrecht tijdens What You See Festival. Samen met producent Storytelling Centre en CC Amstel coproduceert What You See dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.

“In deze tijd van oorlog en polarisatie vergeten we soms te kijken naar de rijkdom en bijzondere gelaagdheid van al onze verschillende identiteiten. Dit jaar staat What You See Festival in het teken van (queer) kunstenaars die verschillende wortels, culturen en achtergronden in zich dragen. Queerness, culturele achtergrond, religie, herkomst en sociale klasse zijn allemaal onderdelen van wie wij zijn. Deze gelaagdheid heeft een oorsprong en is constant in beweging. Daarom past de première van Saffron en een theatermaker als Hala Salem perfect bij What You See Festival.

Tijdens What You See Festival 2023 zoeken we met kunstenaars en publiek naar onze eigen wortels, en die van onze maatschappij. Dat brengt de echte verandering. Daarom is ons motto: Art Can Change The World”


Vincent Wijlhuizen
directeur What You See Festival

What You See Festival is een multidisciplinair en internationaal kunstenfestival over gender en identiteit. Positief, activistisch én verbindend. De zesde editie staat in het teken van kunstenaars die verschillende wortels, culturen en achtergronden in zich dragen. What You See 2023 vindt van 16 t/m 19 november plaats in Utrecht.

Dans, theater, muziek, drag, spoken word, voguing, queer feestjes, dialoog, workshops en meer. Onder andere te vinden in Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht, Het Huis Utrecht, Bibliotheek Utrecht en EK

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.