Wereldpremière Kindertotenlieder Appearance in Opéra de Marseille

Op zaterdag 2 december 2017 presenteren Emio Greco en Pieter C. Scholten de wereldpremière van KINDERTOTENLIEDER APPEARANCE in Opéra de Marseille. Dansers van zowel Ballet National de Marseille als ICK zullen samen met kinderkoor La Maîtrise des Bouches-du-Rhône het podium delen en ons herinneren aan verloren onschuld en de fragiliteit van het leven.

Na de locatievoorstelling tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht afgelopen oktober is er hard gewerkt aan de theaterversie die op zaterdag 2 (première) en zondag 3 december te zien is in Opéra de Marseille (FR). APPEARANCE is een multidisciplinaire voorstelling voor een twaalfkoppig kinderkoor, ondersteund door dansers van Ballet National de Marseille en ICK. De voorstelling geeft kinderen meer dan alleen een stem, het biedt ruimte voor hun kijk op de wereld en toont onvolmaaktheid en fragiliteit. Met uiterste concentratie zingen twaalf kinderen liederen van Mahler, Eisler en Janáček in een taal die hen niet eigen is (Duits) en bieden een eerlijke benadering van het werk dat volledig resoneert dankzij de intimiteit van de piano.

Wederom werken Greco en Scholten samen met componist en muzikant Franck Krawczyk. Hij herwerkte Mahlers muziek tot een nieuwe compositie voor piano, het kinderkoor en daarnaast maakte hij een extra soundtrack met natuur en dierengeluiden. APPEARANCE is een ode aan de kracht van intuïtie en kwetsbaarheid; eigenschappen die in de huidige maatschappij geleidelijk aan verdwijnen in de schemerzone, als wolven die het daglicht schuwen.

Speciaal voor de theaterversie van APPEARANCE creëerde filmmaker Ruben van Leer videobeelden die ons meenemen in een poëtische droomwereld, de schemerzone. Daar waar wolf en mens, intuïtie en kracht, samenkomen.

APPEARANCE is het eerste deel van een tweeluik. Het tweede deel, DISAPPEARANCE, zal in 2019 in première gaan. Beiden voorstellingen zullen internationaal apart en als tweeluik te zien zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.