wereldpremière 60 – Amos Ben-Tal / OFFprojects & ICK Amsterdam tijdens Julidans NL

Op dinsdag 2 juli gaat de dansvoorstelling 60 van choreograaf/componist Amos Ben-Tal  / OFFprojects in première tijdens het internationale dansfestival Julidans in Theater Bellevue, Amsterdam. De nieuwe voorstelling is een coproductie van OFFprojects en ICK Amsterdam. Voor 60 bundelen de dansers van beiden gezelschappen de krachten;  samen nemen zij het publiek mee in een meditatieve ervaring die stilstaat bij de menselijke beleving van tijd.

Eerder creëerde Ben-Tal in 2017 één van de zeven choreografieën voor 7EVEN, een coproductie van Ballet National de Marseille en ICK en de voorstelling TOO WONDERFUL in 2018 als onderdeel van het programma Shortcuts XL van KORZO in Den Haag. De zelfstandige productie 60 van Amos Ben-Tal / OFFprojects is een nieuwe stap en komt voort uit een langer lopend onderzoek over het concept tijd. Eerdere hoofdstukken waren de korte voorstelling 30 (**** De Volkskrant) en Seconds (2019) waarover Trouw schreef: “Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.” * * * *

60 doet het publiek stilstaan bij de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. In een tijdsbestek van zestig minuten passeren momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

Amos Ben-Tal / OFFprojects
OFFprojects van choreograaf en componist Amos Ben-Tal staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Na een aantal succesvolle producties waaronder de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. Spinvis, werkt het gezelschap nu met de dansers van ICKAmsterdam.

Sinds 2018 initiëren OFFprojects en ICK Amsterdam verschillende samenwerkingsprojecten. ICK Amsterdam, o.l.v. Emio Greco & Pieter C. Scholten, is een platform voor hedendaagse dans in Amsterdam dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research- en educatieve projecten initieert. 

Première
di 2 juli, 19:00u (première) | Theater Bellevue, Amsterdam, Julidans ’19 
wo 3 juli, 13:00u | Theater Bellevue, Amsterdam, Julidans ’19
Tickets & info: julidans.nl

Tour NL 
maart – april 2020 
Bekijk de gehele speellijst op offprojects.nl

CREDITS
Concept:
OFFprojects Choreografie, muziek en gedicht: Amos Ben-Tal Artistiek advies: Yvan Dubreuil Dansers: Milena Twiehaus, Genevieve Osborne, Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts (OFFprojects) en Arad Inbar, Edward Lloyd, Sophia Dinkel, Maxine van Lishout (ICK) Beeld: Milena Twiehaus Productie: OFFprojects, ICK Amsterdam Co-productie: Korzo producties, Julidans, Nederlands Danstheater, CC Heidelberg Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten.

www.offprojects.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.