Wereld première van Antonin Rioche in samenwerking met modeontwerper Jan-Jan van Essche. in voorstelling: OhGirl!

Wereld première van Antonin Rioche in samenwerking met modeontwerper Jan-Jan van Essche. in voorstelling: OhGirl!

Na het succes van Antonin’s vorige voorstelling, Glitter, en vijf jaar na OhBoy! toont Antonin Rioche nu de vrouwelijke tegenhanger: OhGirl! Een intiem stuk over het gevecht met jezelf en de continue stroom aan gedachten. De voorstelling wordt gedanst door Arika Yamada, danseres die heeft gedanst bij o.a. Gallim Dance in NYC en GoteborgsOperans Danskompani in Zweden, en afgewisseld met Adi Amit, danseres bekend van Conny Janssen Danst. Het kostuum wordt verzorgd door Jan-jan van Essche, een befaamde modeontwerper die onlangs met zijn collecties op Paris Fashion Week heeft gestaan. Deze productie is in samenwerking met het Nederlands Dans Theater. Ohgirl! gaat in première op 20 oktober en gaat daarna op tournee door Nederland tot en met 16 december. Bekijk de volledige speellijst onderaan.

Over OhGirl!

Ohgirl! is een reis, een intiem stuk over angst, onrust, en de last die we op onze schouders dragen. Een ervaring die je herinnert aan een tijd waarin je jezelf niet voldoende voelde. Ongerustheid is als een menselijk mechanisme die ons helpt te overleven, we zijn kwetsbaar geboren en de zorgen zijn bedoeld als onze superkrachten. Maar als we ons elke dag te veel zorgen maken, komt die ongerustheid naar boven en overschaduwt ons, waardoor onze natuurlijke flow in het leven verstoord wordt. Je voelt je in de problemen, onze gedachten stromen over, alles wordt luider van binnen, en het voelt als een innerlijke strijd, een gevecht tegen jezelf.

Antonin ziet het podium als een doek waarop de danser zich van dichtbij ontwikkelt, onder het oog van de toeschouwer. Het lichaam wordt door de ruimte geschilderd, doorkruist door verschillende kwaliteiten en emoties van het dagelijkse leven. We volgen haar denkproces en leven in haar dromen, maar voelen ook de druk van het dagelijkse leven dat haar aan de grond nagelt, worstelend om vooruit te komen. Ze voelt zich gevangen, ze is gevangen, op zoek naar een ontsnapping, een manier om te navigeren en de golven van emotie in haar te berijden.

FOTO:©Jim de block

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.