Wende wordt huiskunstenaar van Carré en geeft exclusieve reprise in 2018

Wende wordt huiskunstenaar van Carré en geeft exclusieve reprise in 2018

Wende wordt huiskunstenaar van Carré en geeft exclusieve reprise Mens in 2018
 

Amsterdam, 24 augustus 2017 – Vanaf dit seizoen gaan Carré en multi-talent Wende Snijders een artistiek huwelijk aan. Wende wordt huiskunstenaar van het gerenommeerde theater aan de Amstel. Ze betrekt een eigen werkplek in het theater en geeft er op 17, 18 en 19 mei 2018 volgend jaar een exclusieve reprise van haar bejubelde en uitverkochte voorstelling Mens. De kaartverkoop van Mens start op vrijdag 25 augustus om 10.00 uur via carre.nl.

Mens staat tot en met eind 2017 door het hele land in uitverkochte zalen. In 2018 speelt Wende deze voorstelling daarom op 17, 18 en 19 mei speciaal in Carré. Deze special is het eerste resultaat van het huiskunstenaarschap dat Wende dit seizoen start bij Carré. Ze betrekt haar eigen werkplek in het theater, direct naast de zaal die haar zo dierbaar is. Er liggen ideeën voor gezamenlijke projecten in de toekomst en Wende wordt betrokken bij de programmering. Carré wordt voor Wende haar creatieve thuis. Natuurlijk blijft Wende ook in andere zalen in Nederland en Amsterdam spelen. 

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Wende en Carré passen bijzonder goed bij elkaar. Elke dag van het jaar ontvangen we artiesten en brengen we hun werk en het publiek samen. Maar er zijn ook andere manieren om de creatieve dialoog tussen Carré en haar artiesten te intensiveren. Tijdens één van onze inspirerende gesprekken is het idee ontstaan om Wende een eigen werkplek, een thuis, te geven waar ze haar eigen projecten ontwikkelt en van waaruit ze naar buiten gaat. Wende is net zo veelzijdig en multidisciplinair als Carré. Een vakmens met een waanzinnige eigen energie; intens en authentiek. Een kunstenaar in huis creëert een permanent gesprek over kunst en kwaliteit. De scheiding tussen het maakproces en het tonen wordt kleiner en dat vind ik belangrijk. Wende is een verbinder en inspireert de mensen buiten en nu ook binnen Carré.”
Wende: “Al sinds mijn elfde nam mijn moeder ons mee naar Carré. Ik herinner me nog levendig dat ik toen al droomde ooit eens in die mooie zaal te mogen staan en ben altijd dankbaar als ik met mijn shows in Carré te gast ben: het publiek, de zaal, de energie die er hangt… Het heeft iets magisch en hier optreden voelt voor mij altijd een beetje als meedoen aan de Olympische Spelen. Ik houd van de diversiteit in de programmering van Carré, omdat ik zelf in mijn werk ook altijd dwars door disciplines heen wil gaan. Ik kijk er naar uit om elke dag in het theater te kunnen werken; zo zit ik telkens dicht bij het vuur en voel ik dagelijks waarom ik dit doe. Het creatieve proces is soms ook wat eenzaam. Nu kan ik, als ik vastzit, even de zaal in lopen; decors worden opgebouwd, er is een soundcheck aan de gang, een repetitie, ik kan andere mensen en artiesten ontmoeten, dat is een inspirerend vooruitzicht. Ik vind het zo waanzinnig. Het is een droom die uitkomt.”

Mens staat op 17, 18 en 19 mei 2018 in Carré. Kaarten zijn vanaf vrijdag 25 augustus om 10.00 uur te koop via de website carre.nl. Meer informatie en de exacte speeldata zijn te vinden op carre.nl/wende.

FOTO: Bullet-ray.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.