WENDE MAAKT SHOW VOOR THE ROYAL COURT THEATRE IN LONDEN

Nederlandse alleskunner Wende is gevraagd om een voorstelling te schrijven voor het gerenommeerde Royal Court Theatre in Londen.

Op verzoek van het Londense theater The Royal Court ontwikkelt Wende de komende maanden een nieuwe voorstelling.

The Royal Court is een icoon in de internationale theaterwereld. Al decennia lang staat het theater aan het beginpunt van de carrières van wereldberoemde schrijvers zoals John Osborne, Samuel Beckett, Sarah Kane, David Hare, Caryl Churchill, Mark Ravenhill en Simon Stephens.

Artistiek directeur Vicky Featherstone raakte gefascineerd door Wende’s werk met schrijvers zoals Joost Zwagerman en Dimitri Verhulst voor haar recente show MENS, die ze in april voor het laatst in Carré en Paradiso zal spelen. Ze vroeg Wende om samen met een groep aanstormend vrouwelijk schrijverstalent te werken aan een project dat voorlopig de werktitel “the Song Project” draagt, met als doel het verhalende lied een vanzelfsprekende plek te geven in onze tijd. De komende maanden werkt Wende in workshop-vorm aan de voorstelling met een geplande première in de lente van 2020. Voor de regie en visuele ontwikkeling van het project werkt ze samen met de Engelse kunstenaar Chloe Lamford, die reeds de vormgeving voor haar voorstelling MENS deed. Het is nog niet duidelijk of de voorstelling ook in Nederland te zien zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.