WENDE lanceert nu al haar nieuwe club- en theatertour in 2021: De Wildernis

WENDE lanceert nu al haar nieuwe club- en theatertour in 2021: De Wildernis

In samenwerking met twintig clubs en theaters in heel Nederland lanceert WENDE vandaag haar nieuwe show: De Wildernis. De première zal plaatsvinden op 1 mei 2021 in Paradiso Amsterdam, daarna volgt een tour door Nederland en België. Alles is ongewis, maar voor Wende kan de toekomst ook een beslissing zijn.
Wende: “Ik heb lang getwijfeld omdat er zo veel onzeker is en veel van mijn optredens gecanceld zijn. Voor mij is het tijdens het maakproces noodzakelijk om een stip aan de horizon te zien: Je begint met een leeg blad papier en maanden later sta je vol spanning in Paradiso. Die stip, dat lichtpunt is de kracht om te beginnen. Ik voel ook dat het belangrijk is weer vertrouwen te hebben in de toekomst, ook al is die nog onzeker. Anders val je stil. Ik ben daarom blij dat zo veel clubs en theaters meedoen en daarmee een teken geven dat de toekomst ook een gezamenlijke beslissing kan zijn. Ik hoop dat het publiek volgt.”
Over De Wildernis
De voorbereidingen voor de De Wildernis zijn net begonnen met een team van gerenommeerde schrijvers, muzikanten en designers uit binnen- en buitenland. Zoals altijd gaat Wende weer op zoek naar antwoorden op vragen die we ons liever niet stellen, maar die ons raken in ons hart, hoofd en onderbuik. Versmelt ze muziek en design tot zinnenprikkelend totaaltheater.  Wende: “Ik ben al mijn hele leven rusteloos en nieuwsgierig. Vaak wordt er gezegd dat ik rustiger aan moet doen; ‘Mag het iets minder wild?’. In mijn dagboeken gaat het nu vaak over wat er wel of niet lijkt te kunnen, wat aanvaardbaar is, wat niet. Ook het zwijgen keert veel terug: De dingen die niet gezegd worden, geheimen die soms generaties lang levens bepalen. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben en vaak te eng vinden om er heen te gaan. Maar misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.”
Over WENDE
Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze is klassiek, pop, jazz en donkere elektronica en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire theaterconcerten. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit, ondertussen heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een gouden kalf. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar succesvolle eigen festival Kaleidoscoop waarin ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blauzun, David Laport en het Nationale Ballet   In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs doorheen het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorieën Beste Album en Beste Nederlandstalige album. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. De première daarvan is door Covid19 uitgesteld.  Tickets, speellijst en meer info op: www.wende.nu
De Wildernis
Try-outs vanaf 10 april 2021Première: 1 mei 2021 Paradiso AmsterdamTour: tot en met september 2021

foto:©Sanne de Wilde

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.