Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde in Carré

Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde in Carré

Tussen 14 en 17 juni 2020 geven Wende en Amsterdam Sinfonietta drie concerten in Carré, een reprise van hun succesvolle concertserie in 2016 aangevuld met nieuwe nummers. Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde is een onderhuids zinderende mix van klassieke stukken, iconische nummers en Wende’s eigen werk in de intieme setting van de piste van het Koninklijk Theater. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.carre.nl
Hartstocht overwint alles. In Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde volgt Wende haar hart op de vleugels van 22 strijkers. Van de eerste bliksemschicht tot de laatste snik verkennen ze samen alle stadia van de romantische liefde. De liefde die lonkt, kronkelt en verblindt. Innig en adembenemend op zijn hoogtepunt, koud en broos als de vonk langzaam uitdooft. Daartussen schuilt veerkracht, de schoonheid van het ontdekken hoe de ander je samen één maakt.

Wende tourde eerder met Amsterdam Sinfonietta in het teken van hun jaarlijkse concertserie Breder dan klassiek, waarin het orkest samenwerkt met artiesten buiten de klassieke muziekwereld. De editie met Wende was de meest succesvolle tot nu toe, met enkel optredens voor uitverkochte zalen.

Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde is een reprise hiervan, aangevuld met nieuwe nummers en teksten. Op het programma staan Wendes eigen werk, klassieke stukken en iconische nummers van onder meer Stromae, David Bowie en Shirley Bassey. Ook zingt Wende When I am laid in earth uit de barokopera Dido and Aeneas en speelt Amsterdam Sinfonietta werken van Rameau, Lekeu en Dessner. Een gouden combinatie met een onstuimig bonzend hart.

Wende: “Mijn samenwerking met Sinfonietta is me heel dierbaar. We maakten een verhaal over de liefde en die is zo belangrijk in onze tijd – voor mij, voor jou, voor iedereen. Het is daarom een feest dat we nu de voorstelling nog een keer kunnen spelen en dat in de mooiste zaal van Nederland!

Recensies
De concertserie werd ook in de pers bejubeld. “Wende kleurt met Sinfonietta glorieus buiten de lijntjes”, kopte NRC en de Volkskrant schreef: “Eerst onstuimig, dan intiem. Sinfonietta en Snijders zijn liefdespartners.”

“De sterke arrangementen […] belichten volop de veelzijdigheid van ’s lands beste strijkorkest.”
– NRC

“Veel van de liedarrangementen zijn zo krachtig dat ze het origineel haast doen vergeten”
– Volkskrant *****

“Wende Snijders kan stilte creëren maar ook helemaal uit haar dak gaan, ze geeft zichzelf en schuwt kwetsbaarheid niet.” – Eindhovens Dagblad

“Elke noot, elke lettergreep werd gehoord, gewaardeerd, met overgave genoten op dat muisstille plein.” – BN DeStem

“Amsterdam Sinfonietta met Wende, een gouden combinatie” – VPRO’s 3voor12

Start kaartverkoop:       dinsdag 19 november om 09:00 uur
Website:                           
https://carre.nl/voorstelling/wendesinfonietta
Data:                                  14, 15 & 17 juni 2020

Foto: Jaap Reedijk

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.