Well Made Productions schrijft theatergeschiedenis met geslaagde crowdfundingactie

Well Made Productions schrijft theatergeschiedenis met geslaagde crowdfundingactie

Met de ludieke oproep “A Raisin in the Sun zoekt 200 medeproducenten” is het Well Made Productions uit Amsterdam gelukt om de reprise van het eerder dit jaar met veel lof ontvangen toneelstuk A Raisin in the Sun, veilig te stellen. Op dinsdag 13 september aanstaande vindt de reprise première plaats in het DeLaMar theater in Amsterdam. Niet eerder in de Nederlandse theatergeschiedenis is in slechts 15 dagen €20.024,- door 108 medeproducenten en tientallen donateurs door middel van crowdfunding bijeengebracht.

De Nederlandstalige theatervoorstelling A Raisin in the Sun werd begin dit jaar met overweldigende reacties in de Nederlandse theaters ontvangen. Aangemoedigd door de uitverkochte zalen en de vele lovende reacties van publiek, werkte Well Made Productions de afgelopen maanden aan een reprise van de Broadway klassieker. Geïnspireerd op het oorspronkelijke Amerikaanse theaterstuk dat in 1959 met de hulp van 500 cofinancierders tot stand kwam, riep Well Made Productions het Nederlandse publiek op zich eveneens aan te melden als donateur of medeproducent. Via eigen socialmedia-kanalen is de crowdfundingsactie gedurende 2 weken gestart, de video-oproep van hoofdrolspeelster Jetty Mathurin (o.a. van Vrouwenvleugel, Oppassen!!!) werkte goed. De geplande tour in Nederland en België kan uiteindelijk dit najaar doorgang vinden aangezien minimaal 75% van het streefbedrag van €25.000,- is gehaald.

Toekomstdromen
A Raisin in the Sun vertelt het verhaal over een hardwerkend arbeidersgezin en de toekomstdromen van de verschillende gezinsleden. Het is een tijdloos verhaal dat laat zien dat familiebanden buigen, maar niet barsten onder druk van onderlinge strubbelingen en sociale systemen. De cast bestaat uit Jetty Mathurin, Samora Bergtop, Mandela Wee Wee, Adam Kissequel, Djamila Landbrug, Yamill Jones en Yorick Zwart.

Speeldata
Dinsdag 13 september DeLaMar Theater Amsterdam
Woensdag 14 september DeLaMar Theater Amsterdam
Donderdag 15 september Toneelschuur Haarlem
Zondag 18 september De Harmonie Leeuwarden
Zondag 25 september De NWE Vorst Tilburg
Vrijdag 30 september Theater Zuidplein Rotterdam
Zaterdag 1 oktober Theater aan het Spui Den Haag
Zondag 2 oktober Theater aan het Spui Den Haag
Woensdag 12 oktober Zaantheater Zaandam
Donderdag 13 oktober Grand Theatre Groningen
Vrijdag 14 oktober Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
Zaterdag 15 oktober 30CC Leuven (België)
Vrijdag 21 oktober Isala Theater Capelle aan den IJsel
Zaterdag 22 oktober Bijlmerparktheater Amsterdam
Zondag 23 oktober KAF Almere
Donderdag 27 oktober Stadstheater Arnhem

Praktische informatie
Meer informatie over A Raisin in the Sun is te vinden op www.wellmadeproductions.nl.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.