Wegens succes extra voorstelling Balletsensatie Sergei Polunin

Amsterdam, vrijdag 21 september 2018  Wegens groot succes danst Sergei Polunin een extra show van zijn voorstelling SACRÉ op dinsdag 16 oktober 2018 in Koninklijk Theater Carré. De twee eerder aangekondigde voorstellingen, op 17 en 18 oktober, waren binnen één dag uitverkocht.
De kaartverkoop voor deze extra show start vandaag om 17.00 uur via www.carre.nl/voorstelling/sergeipolunin

SACRÉ
De voorstelling SACRÉ is een choreografie van de Japanse danseres en choreografe Yuka Oishi. Zij creëerde hiervoor een nieuwe interpretatie van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinsky. Het ballet brengt de geschiedenis en muziek van de glorieuze tijd van Ballet Russes terug. Stravinsky’s beruchte ‘The Rite of Spring’ muziek staat centraal in de dramatische solo van Sergei Polunin, waarbij hij de waanzin van Nijinsky en zijn eis van een ‘voelend, niet-denkend mens’ onderzoekt.

Sergei Polunin
Polunin begon zijn carrière bij de Britse Royal Ballet School en werd op 20-jarige leeftijd de jongste Principal ooit. Hij danste bij diverse toonaangevende balletgezelschappen in zowel Londen als Rusland en treedt momenteel op over de hele wereld bij verschillende gezelschappen. Hij kreeg wereldwijde bekendheid door zijn medewerking aan Hozier’s videoclip ‘Take me to Church’ geregisseerd door David LaChapelle. Een jaar later werd Sergei’s levensverhaal het onderwerp van de documentaire speelfilm ‘Dancer‘ waarin zijn jeugd, ballettraining en internationale bekendheid wordt gevolgd en geanalyseerd. Brecht van Hulten maakte een documentaire over haar inspanningen om Sergei naar Nederland te halen genaamd ‘Dancer op Lowlands‘.

FOTO: ©Bowie Verschuuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.