Wegens het ongelofelijk succes en op veler verzoek gaat M-Lab’s versie van RENT in reprise

Wegens het ongelofelijk succes en op veler verzoek gaat M-Lab’s versie van RENT in reprise

Wegens het ongelofelijk succes en op veler verzoek gaat M-Lab’s versie van RENT dit najaar in reprise. Afgelopen februari bracht M-Lab de hitmusical terug naar Nederland in een regie van Daniël Cohen en alle voorstellingen waren nog voor de première uitverkocht. De cast blijft voor de reprise grotendeels dezelfde. Een paar rollen wordt wegens beschikbaarheid opnieuw ingevuld.

Pers en publiek waren lovend over de eerste serie voorstellingen van RENT. Zo sprak Erik Jonk in de Metro (4 sterren) van ‘een dijk van een voorstelling’ en in de Volkskrant (4 sterren) quotte Patrick van den Hanenberg: ‘Een meesterzet van Daniel Cohen die de originele Rent in zijn waarde laat en er toch een actuele touch aan toevoegt’. Joukje Akveld schreef in het Parool (4 sterren): ‘Ingeleefd spel, originele zing-zegdialogen en dynamische rockcomposities zuigen je mee in een muziektheater- productie die nauwelijks zwakke schakels kent.’

Regisseur Daniël Cohen is voor de M-Lab versie van RENT terug naar de essentie gegaan. De cast bestaat dan ook uit maar 9 spelers in plaats van de gebruikelijke 15 en het stuk is ontkleed van veel meer dat ‘gebruikelijk’ is voor Rent. Cohen: “Een voorstelling maken in het M-Lab geeft je de gelegenheid om je te ontdoen van overbodigheden en terug te gaan naar de kern. En RENT leent zich natuurlijk heel erg voor puur, rauw, unplugged. back to basics. Daarbij gaan we zorgen dat RENT weer net zo actueel en aangrijpend wordt als toen het voor het eerst werd opgevoerd.”

Over RENT

Gebaseerd op Puccini’s opera La Boheme vertelt RENT het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag!

De musical Rent is van af 8 oktober tot 19 oktober te zien in het M-lab

Kijk hier voor de Speellijst 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.