Weergaloze show drie maanden lang in Amsterdam naast de ArenA PALAZZO presenteert internationale artiesten en gastronomisch viergangen menu

Weergaloze show drie maanden lang in Amsterdam naast de ArenA PALAZZO presenteert internationale artiesten en gastronomisch viergangen menu

Na een pauze van zes jaar opent Palazzo op 22 november 2018 weer haar deuren van de nostalgische spiegeltent naast de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In ‘Haut Chaos’, een show speciaal voor PALAZZO Amsterdam ontwikkeld, treden vijf maanden lang dagelijks internationale grootheden op en geniet het publiek tegelijkertijd van de gastronomische kwaliteiten van topkok Joris Bijdendijk, executive chef van het restaurant Rijks. Vanavond presenteerden Bijdendijk en Palazzo CEO Michaela Töpfer het nieuwe menu en de highlights van de nieuwe show bij Keizer Kookstudio aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Het viergangen menu dat Joris Bijdendijk heeft samengesteld voor PALAZZO bestaat uit het voorgerecht gebakken langoustinestaart met lijnzaadsalade, currycrème en forel-eitjes, gevolgd door het tussengerecht gestoomde kabeljauw met knoflookvelouté, knolselderij en peterselie. Als hoofgerecht krijgt men gebraiseerde runderwang met spinazie, ansjovisboter en gebakken bosui waarna het dessert volgt: hangop met gezouten karamel, macadamia en kokossorbet. ‘Het menu is spraakmakend en smaakmakend,’ laat Bijdendijk weten. ‘En natuurlijk is er ook een uitmuntend vegetarisch menu. Als voorgerecht serveer ik dan een gevulde avocado met lijnzaadsalade, geitenyoghurt en waterkers. Het tussengerecht is een pommes paulo met knoflookvelouté, knolselderij en peterselie en als hoofdgerecht heb ik gekozen voor een op houtskool gepofte biet met spinazie, gierst en gebakken bosui. Het dessert is hetzelfde als bij het niet vegetarische menu.’

Het is niet voor het eerst dat PALAZZO in Nederland te zien is. Zevenendertig jaar geleden is dit concept in Zwitserland bedacht en sindsdien is de show in Oostenrijk, Duitsland en Nederland te zien geweest. ‘Zes jaar geleden is PALAZZO voor het laatst in Nederland geweest,’ laat Michaela Töpfer, CEO van PALAZZO weten. ‘Het kost miljoenen om een maandenlange show als dit goed voor te bereiden. We willen echt in de regio integreren. Nu is Palazzo klaar voor Amsterdam en Nederland.’

Bij PALAZZO ontmoet haute cuisine haute couture, haute acrobatie, haute comédie en dat leidt vanzelf tot ‘Haut Chaos’. Een exclusieve show vol contrasten, extravagante en mondaine karakters. De Australische gastheer Reuben Kaye presenteert deze avond met internationale grote artiesten en niets lijkt onmogelijk. Hij ontvangt de Amerikaanse comedian Peter Shub (winnaar Zilveren Clown van Monte Carlo), de Ierse dansers Up en Over It, de
Canadese luchtacrobate en slangenmens Marjorie Nantel, het trapeze-duo Sarah en Guilhem die vijf jaar lang met Cirque du Soleil optraden, de Duitse springplank-act Flip ’n Fly en de Russische voetjongleur Nata Galkina.

PALAZZO creëert een eigen wereld waarin hoogwaardig culinair genot, bodyart, comedy, plezier en een stijlvolle ambiance versmelten tot een unieke avond vol beleving voor de gasten. Een avond in ‘Haut Chaos’ is simpelweg uniek: grillig, direct en vol energie!

PALAZZO heeft Keizer Kookstudio gekozen voor de menupresentatie. Een locatie die professioneel, knus en intiem is. Zoals een hedendaagse kookschool, volgens oprichtster Maartje Stuive, eruit moet zien. Met haar ondernemerszin en passie voor koken gaf Maartje vanuit haar huiskamer aan de Keizersgracht kooklessen aan vrienden. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk. Het ging als een lopend vuurtje: in een korte tijd wisten talloze bedrijven en groepen vrienden haar te vinden. Inmiddels heeft Keizer Culinair meerdere kookstudio’s in het land en vinden er diverse culinaire evenementen plaats.

Voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.palazzo.org/amsterdam/nl/home – 0900-1353
of arjanvandijk.nl/PALAZZO (zakelijke markt).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.