Weense sferen met dé operette Wien Bleibt Wien tijdens de feestmaanden

Weense sferen met dé operette Wien Bleibt Wien tijdens de feestmaanden

Wien Bleibt Wien, hét operette concert van Nederland, staat aankomende feestmaanden in de theaters. Hét programma met hoogtepunten van de grootmeesters van de Weense operette. Het vernieuwde programma wordt gecompleteerd met balletdansers van het Charkov Staats Ballet en twee Nederlandse solisten; Wilma Bierens (sopraan) o.a. bekend van de Hoofdstad Operette, de Reisopera en Opera Zuid en Sef Thissen (bariton), o.a. bekend van het televisieprogramma LEF! en Viva Classic Live. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Weierink.

Het thema is ‘Gold und Silber’, dat doelt op de twee belangrijkste periodes uit de operette geschiedenis. Het gouden repertoire van o.a. Strauss en Lehár is grootst aanwezig. Zo zal er Strauss Kaiserwalder klinken evenals de Ballsirenen van Franz Lehár. Het Viljalied en hoogtepunten uit die Fledermaus gaan door de uitvoerenden met Wiener Schmalz vertolkt worden.
 
De tour start op 14 december in Waalwijk en staat dit seizoen o.a. in De Doelen te Rotterdam met hét nieuwjaarsconcert op 1 januari 2018. Ga voor de gehele speellijst en kaarten naar www.ntk.nl/voorstelling/wien-bleibt-wien
 

‘’Wien Bleibt Wien één feest der herkenning tijdens en rond de feestdagen.’’

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.