‘Watskeburt’ is een feestje dat je niet gemist wilt hebben!

‘Watskeburt’ is een feestje dat je niet gemist wilt hebben!

Recensie: Jessica Uijttewaal

“De Jeugd van Tegenwoordig” en “musical”, wie had ooit gedacht dat die twee in één zin genoemd zouden worden. Toch is het vandaag dan zover, de première van de musical ‘Watskeburt’ met muziek van en gemaakt met medewerking van “De Jeugd van Tegenwoordig”, zoals de titel al verraad. De heren zelf staan in dit geval niet op het podium, maar worden vertegenwoordigd door poppen, die zeer goed lijken op de mannen van “De Jeugd”.
Een voorstelling met poppen werkt niet zomaar, daar zijn goede poppenspelers voor nodig, het is zeker gelukt om die te vinden. Zes acteurs bespelen de vier poppen, niet elke speler bemant steeds dezelfde pop en soms wordt een pop door meer dan één acteur tot leven gebracht. Dit gebeurt allemaal zo soepel dat het publiek het nauwelijks merkt, ze werken samen als een geöliede machine. Naast het poppenspel laten zij ook alle zes zien goede acteurs te zijn in de nodige rolletjes ernaast. Ook de zang is uiteraard belangrijk en ook op dat vlak is alles prima voor elkaar. Rein Hofman, Kiefer Zwart, Anna Keuning, Cripta Scheepers, Sebas Berman en Bradley Groffen verdienen hier absoluut een groot compliment, zij zorgen dat het verhaal, de nummers van “De Jeugd” en de poppen volledig tot hun recht komen. Zij worden hierin bijgestaan door Henk Poort. Wellicht een verrassende casting, maar deze pakt zeer goed uit. Met zijn fijne stem en goede timing zet hij met verve de schurk van het stuk neer.

Het idee van Eric Holman voor deze musical is een geweldig idee geweest. In samenwerking met Bos Theaterproducties heeft Holman samen met regisseur Peter van de Witte en choreografe Carolien Canters het concept uitgewerkt tot een uitstekende voorstelling. Wie denkt dat de heren van de “De Jeugd” rustig achterover hebben gezeten en het zo hebben laten ontstaan, heeft het mis. Van begin tot eind zijn Willie Wartaal, Faberyayo, Vjeze Fur en Bas Bron betrokken geweest bij het hele proces. Dat is ook aan de voorstelling te merken, want het stuk is precies wat je verwacht van “De Jeugd van Tegenwoordig”: totaal onvoorspelbaar, geniale (woord)grappen, uiteraard geweldige muziek, verwarrend, maar uiteindelijk klopt alles. ‘Watskeburt’ is een feestje dat je niet gemist wilt hebben!

Meer informatie: www.bostheaterproducties.nl

hart heelhart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.