Watskeburt?! – de musical van start

Watskeburt?! – de musical van start

Het poppentheaterspektakel van De Jeugd van Tegenwoordig het theater in

De repetities voor Watskeburt?! – de musical zijn afgelopen week begonnen. De theatervoorstelling van De Jeugd van Tegenwoordig gaat op 20 december in première in De Meervaart in Amsterdam. Naast de poppen van Faberyayo, Willie Wartaal, Vjeze Fur en Bas Bron is onder anderen Henk Poort te zien als AuSchurk, the bad guy in het stuk.

In Watskeburt?! – de musical wordt Bas Bron gekidnapt door een boze boef genaamd AuSchurk. In de zoektocht om hem terug te vinden ontmoeten de poppen een bizarre stoet aan karakters; van Oom Denneboom – een blowende dennenboom die denkt dat hij een palmboom is – tot Manon. De leden van De Jeugd van Tegenwoordig betreden in deze musical niet zelf het toneel. Hun rollen worden gespeeld door poppen, gemaakt door Jonathan Saville, die ook poppen voor The Muppets en Sesamstraat maakte. Afgelopen zomer waren de poppen al te zien op De Parade en op Lowlands, waar ze The Deleted Scenes uit de musical speelden.
De musical wordt gemaakt in nauwe samenwerking met De Jeugd van Tegenwoordig. Het idee voor de voorstelling komt van Eric Holman van Rhythm Entertainment; “Ik ben al vanaf het begin een grote fan van de muziek en teksten van De Jeugd en ben 10 jaar geleden met hen in gesprek gekomen over een mogelijke theatervoorstelling. Eindelijk is het zover: deze show wordt in de Nederlandse theaters gepresenteerd”. Bos Theaterproducties produceert Watskeburt?! – de musical, die tot half april door het hele land te zien is.

 

Kijk voor meer informatie op www.watskeburtdemusical.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.