Wat Niemand Had Verwacht van theatermaakster Lara Wakelkamp

Eind februari gaat de dans- en theatervoorstelling Wat Niemand Had Verwacht in première. Actrice en theatermaakster Lara Wakelkamp ontwikkelde deze voorstelling onder de vlag van ISH Nieuwe Makers. De voorstelling is geïnspireerd op het bekroonde kinderboek van Marit Tornqvist.

Iedereen heeft haast. Op school, werk, eigenlijk in het hele leven. Wat Niemand Had Verwacht gaat over een eigenwijs meisje dat besluit de andere kant op te rennen en daardoor in een diep gat valt. Komt ze er ooit nog een keer uit?

In een wervelende opeenvolging van dans, muziek en spel maken vier uitzonderlijke dansers en één excentrieke actrice ‘Wat Niemand Had Verwacht’. Het donker zal nooit meer hetzelfde zijn door het bijzondere avontuur vol poppin’, moderne dans en hiphop.

De voorstelling gaat over de actuele problematiek rondom psychose, depressie en eenzaamheid bij jongeren. Lara Wakelkamp wil het taboe rondom deze veel voorkomende problemen van jongeren bespreekbaar maken. Bij de ontwikkeling van deze productie heeft Lara samengewerkt met neuropsycholoog Hanneke Wigman. Uit onderzoek van Hanneke blijkt dat 95% van de Nederlandse jongeren weleens een psychische aandoening heeft. Veel van hen generen zich ervoor en worden hier niet voor geholpen. “Ik wil mensen het inzicht geven dat gedachten, hoe vreemd en onwillekeurig ook, onderdeel zijn van ieder mens. Ik wil het publiek een kijkje geven in de menselijke geest” aldus Lara.

De hoofdrolspeelster van het stuk is Thirsa van Til, bekend van de musicals Soldaat van Oranje en Anne. Thirsa zet een prachtig schouwspel van verscheidene emoties neer waar jongeren allemaal mee te maken krijgen.

ISH Nieuwe Makers

Wat Niemand Had Verwacht is een voorstelling in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt Dance Collective ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris, een voorstelling te maken in de ISH-traditie.

Wat Niemand Had Verwacht zal vanaf 24 februari in diverse theaters in Nederland te zien zijn.

Kijk voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=t6pJtsIPCDo

Fotocredit: Studio BREED

Kijk voor speellijst in de bijlage of op: www.THISisISH.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.