Wat mijn man niet weet: Als je beste vriendin al niet te vertrouwen is, wie dan wel?

Wat mijn man niet weet: Als je beste vriendin al niet te vertrouwen is, wie dan wel?

Recensie: Mieke van der Raay
Foto’s: Stephan Markus

Op zaterdagavond 28 oktober 2023 ging de nieuwe theatervoorstelling ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ in première in De Goudse Schouwburg. Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen spelen de hoofdrol in deze hilarische en spannende vriendinnen comedy.

Drie jeugdvriendinnen sluiten een pact. In hun club ‘Wat mijn vriendje niet weet’ zweren ze elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Nadat een van de meiden in het huwelijksbootje stapt met dé Don Juan van hun middelbare school verliezen ze elkaar uit het oog. Totdat zich jaren later een drama voltrekt.

Vlak voor een begrafenis moeten veel vragen uit het verleden én heden worden beantwoord. Hoe trouw zijn de vriendinnen elkaar gebleven? Welke geheimen hebben ze? Wat is er jaren geleden gebeurd? Was dat ongeluk wel een ongeluk?

Victoria Koblenko, Emma Linssen en Birgit Schuurman spelen Leanne, Lotte en Linda. De drie vriendinnen gaan in diverse scènes op zoek naar wat er nu precies met hun vriendschap is gebeurd, waar is het misgegaan? Wie is er te vertrouwen, maar vooral wie niet?

De scènes springen van de hak op de tak: dan zijn de vriendinnen weer stokoud, dan weer puber en dan weer zijn ze dertiger. Dit was soms erg lastig te volgen. Hierdoor kwamen de hilarische momenten niet tot hun recht. Er staan drie top actrices op het podium, daar lag het zeker niet aan. Eigenlijk was Max de ster van de avond, alhoewel we Max niet zien of horen. Er wordt de hele voorstelling alleen maar over hem gepraat. Een verhaal in een theater moet in een vorm gegoten worden om de magie van theater te vangen en dat lukte helaas niet helemaal. Er zaten zeker leuke en gevatte grappen in, maar ze wogen niet op tegen de rest van de super snelle teksten.

Erg jammer, ik had verwacht met drie zulke top actrices en de titel Wat mijn man niet weet, dat ik een mooie en hilarische voorstelling zou zien, helaas pakte de voorstelling mij niet in.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.