Wat is man zijn? Podcast met BOYS WON’T BE BOYS

‘Het hokje “man” is best klein, en als je daaruit wilt breken is daar een strenge controle op.’

Vandaag lanceert het VriendenLoterij Fonds de podcast ‘Wij zijn kunstenaar’. In de zesdelige serie onderzoekt presentatrice Dide Vonk, podcastmaker en actrice, hoe en of kunst ook kan zorgen voor een blijvende maatschappelijke verandering. In de interviews komen actuele uitdagingen aan bod die we allemaal herkennen: zoals klimaatverandering, wooncrisis en bi-culturele identiteit. De eerste aflevering gaat over wat man zijn betekent. 

Wat is man zijn?

In aflevering 1 van ‘Wij zijn kunstenaar’ interviewt Dide Vonk theatermaker Rikkert van Huisstede, bassist Lito Mabjaja en performer René Strik van BOYS WON’T BE BOYS. Een voorstelling bestaande uit een wervelende collage van jongens en mannen. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen en vertellen over hun persoonlijke levens. Allemaal bevragen ze het thema mannelijkheid.

Eerder dit jaar was Rikkert van Huisstede onderwerp van gesprek door zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ gekleed in mini-jurk. Wat betekent man zijn precies? En hoe wordt er tegen je aangekeken als je deze hokjes wilt verruimen? 

De podcast ‘Wij zijn kunstenaar’ is vanaf nu te vinden via de bekende podcastplayers, zoals Spotify en Apple Podcast, en is ook te beluisteren via de website van het VriendenLoterij Fonds

Luister de teaser van #1 – Wat is man zijn?

Over de podcast

‘Wij zijn kunstenaar’ is een zesdelige podcastserie over of kunst kan zorgen voor verandering in onze samenleving. Dide Vonk spreekt met onbevangen makers die vanuit sociale betrokkenheid manieren zoeken om blikken te verruimen. Radicale verbeelders die onze wereld kritisch bevragen. Je hoort hun verhalen, maar ook van het publiek. Hoe hebben zij dit ervaren? Hoe heeft het project hen en misschien zelfs hun omgeving veranderd? Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering. 

Het VriendenLoterij Fonds ondersteunt voorlopers die zich inzetten voor een wereld waarin iedereen meedoet en waar ruimte is voor radicale verbeelding. De kunstenaars en culturele instellingen die het fonds steunt staan midden in de maatschappij. Zij zetten veranderingen in de samenleving om naar projecten. En doen dat samen met anderen, buiten de gebaande paden.

Aan de aflevering ‘Wat is man zijn?’ hebben meegewerkt

Presentatie en editing: Dide Vonk

Gasten: Rikkert van Huisstede, Lito Mabjaja en René Strik

Audiodesign: Sonya Vos

Muziek: David Schwartz

Beeldmaker: Teddy Cornelisse

Meer over Boys Won’t Be Boys: boyswontbeboys.nl

Meer over het VriendenLoterij Fonds: vriendenloterijfonds.doen.nl 

FOTO:© Bas de Brouwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.