Waldemar Torenstra en Victor Löw in toneelversie Advocaat van de duivel

Waldemar Torenstra en Victor Löw in toneelversie Advocaat van de duivel

Bos Theaterproducties, producent van o.a. DE VERLEIDERS, brengt vanaf november Advocaat van de duivel op de planken, eerder succesvol verfilmd als The Devil’s Advocate. De hoofdrollen worden vertolkt door Waldemar Torenstra en Victor Löw. Ook George van Houts zal te zien zijn in het toneelstuk. Ursul de Geer tekent voor de regie en het script is van Julian Woolford, naar de bestseller van Andrew Neiderman.

Advocaat van de duivel gaat over de wereld van de advocatuur, waarin de zucht naar geld en macht de moraal geheel verdrongen heeft. De jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Torenstra) wordt gevraagd partner te worden bij een groot kantoor en geniet volop van de roem die hem dankzij zijn baas John Milton (Löw) ten deel valt. Gaandeweg realiseert hij zich echter dat hij in een faustiaans verbond gevangen zit, zijn ziel heeft verkocht en het middelpunt is van een gevaarlijk spel op leven en dood.

Regisseur Ursul de Geer: “Vaak wordt ons rechtsgevoel aangetast en lijkt het alsof advocaten afstand hebben gedaan van hun geweten en niet meer handelen in de geest van de wet. Dat intrigeert me.”

De voorstelling gaat op woensdag 18 november 2015 in première in Stadsschouwburg Haarlem en is vervolgens tot en met eind mei 2016 te zien in het hele land.

Foto copyright Piek

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.